Bu yıl 17.si düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) Düzce'nin kültür ve turizm potansiyelleri tanıtılacak.
24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında TÜYAP'ta düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT'e Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) sorumluluk alanında yer alan Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Zonguldak illeri ile birlikte 2012 yılında olduğu gibi ortak tema altında katılım sağlanacak.
Düzce Valiliğinin fuarla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama şöyle: "Düzce'nin standı kaynakların verimli ve etkin kullanılması ve Türkiye Turizm Stratejisi hedeflerinden olan bölgesel tanıtımın; zengin etkinlikler, farklı kurumlarla işbirliği, sektörel destekler ve yatırımcı faaliyetleri, turizm profesyonelleri ile yakın ilişkiler, küresel turizm trendlerine göre şekillenme ve turizmde öncelikli alanların belirlenmesi ile destekleyecek şekilde BAKAB, BAKKA ve MARKA koordinasyonunda 8A salonunda yer alacak. Katılımcı iller fuarda, kültür ve turizm müdürlükleri koordinasyonunda tüm ilçe ve beldeleri kapsayacak şekilde, ortak tema doğrultusunda katılım sağlayarak barındırdığı tüm turizm değerleri ve turizm profesyonellerini fuara taşıyacak.
Fuarın 2. Günü saat 10.00'da 8A numaralı salonda Doğu Marmara ve Batı Karadeniz'de görev yapan turizm profesyonellerine yönelik olarak büyük çaplı bir kahvaltı organizasyonu yapılacak. Tüm seyahat acenteleri ile tur operatörlerinin davetli olduğu etkinlikte, bölgedeki turizm sektörü ve potansiyellerinin tanıtımında işbirliği olanakları ortaya çıkarılacak.
Yerel yönetimlerin sektör ile kazan-kazan durumu oluşturmasına yönelik olarak düzenlenecek etkinlikle sektör profesyonellerinin desteklendiği vurgulanacak.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Destekleri 8A Numaralı Salonda MARKA standında turizm girişimci ve yatırımcılarına anlatılacak.
(AY)

19.01.2013 12:12:00 TSI

Editör: Wan Haber