Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram basın toplantısı düzenleyerek Düzce Belediyesi'nin karla mücadele çalışmaları ile çeşitli konulardaki görüşlerini açıkladı.
Başkan Bayram, belediyenin karla mücadele çalışmaları, bu çalışmalara karşın çeşitli çevreler tarafından getirilen eleştiriler ve bir süre önce başlatılan Suriye'ye yardım kampanyaları konularında bilgiler verdi.
Başkan Bayram, belediyenin karla mücadelesinde 'hareket planlarının' her zaman hazır olduğunu belirterek 6 bin 300 hektarlık sınır içinde 800 kilometrelik yol ağında çalışma yapıldığına dikkat çekti.
Başkan Bayram belediyenin karla mücadelesi ile ilgili, "Düzce Belediyesinin kış şartlarına karşın hareket planı bellidir. Tüm hazırlıklar da buna göre yapılır ve yapıldı. Uzun yıllardır bu dönem kadar yoğun kar yağışı olmamıştı. Düzce merkezde 60 kalıcı konutlarda 75 santime varan kar kalınlıkları oluştu. Bir anda kesintisiz bu yoğunlukta kar yağması elbette çalışma şartlarını zorlaştırdı. Kar yağışının birinci gününde özellikle otobüs güzergahlarının açık tutulması üzerine yoğunlaşıldı, çalışmalar yapıldı. Ana yollar açık tutuldu. Sonrasında da ve kar yağışının ikinci gününde de ara sokaklara girildi. Üçüncü gün de bu çalışmalar 49 mahallenin tamamına yayıldı. Bu çalışmalar halen de devam ediyor. Yol açma, kar temizleme, kar taşıma gibi rutin çalışmaların yanı sıra 153 beyaz masa ve 112 acil telefonlardan gelen talepler de yerine getirildi. Bu esnada 33 hastanın ulaşımı sağlandı. Birinci ve ikinci organize sanayi bölgesi yolları ile bazı köy yollarının açılmasına destek verildi. Belediye sınırları içinde olmayan yollarda da çalışmalar yapıldı. Tüm bu yoğun tempo içinde, yollardaki uygunsuz parklar, ulaşıma müsait olmayan araçların yola çıkmaları, yolda kalan araçlar, hizmetlerin yerine getirilmesinde aksamalara neden oldu" dedi.
Kar yağışı sırasında birçok kuruluş ve iş adamlarından karla mücadele için destek aldıklarını da ifade eden Başkan Bayram "Karla mücadele için her türlü imkanı değerlendirdik. Bu arada çeşitli kuruluş ve işadamlarından destek aldık. Ben bu vesile ile iş makinesi desteği veren Hızır Ekşi, Selahattin Turan, Özkan Çakar, Burhan Küçük başta olmak üzere iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Devlet Su İşleri Müdürü Beşir Özcan araç temini sağladı. Biz belediye olarak kamu kurumlarından, iş adamlarımızdan, firmalardan yardım talep ederiz" diye konuştu.
Basın toplantısının diğer bölümünde karla mücadele için getirilen eleştirilere cevap veren Başkan İsmail Bayram, "Biz işimizi yapıyoruz. Bir başkanın görevi de kar yağışının getirdiği olumsuz koşulların hayatın normal akışını fazla aksatmaması üzerinedir. Hizmetlerin görüntüsü için şov gerekmez. Ben bu anlayışta değilim. Ben de şovmen değilim. Şova yönelik görüntüler peşine düşmek mantıklı değildir. Ben olayın iş yönünü esas alırım" şeklinde konuştu.
MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz'ın belediyenin eleştireli ile ilgili olarak Başkan Bayram ""Biz belediye olarak bir mücadelenin içindeyiz. Biz bir çaba içindeyken kar yağışı üzerinden siyaset yapmak siyaset fukaralığıdır. Bu tür eleştirileri yerinde bulmuyoruz. Biz Düzce ilindeki belediyeler siyaset ayırımı yapmadan hizmet getirilmesi için birlikte hareket ederiz. Talepler doğrultusunda tüm belediyeler birbirine yardımcı olur. Birçok eleştiri basın üzerinden yapılmaktadır. Basının ve siyasetçilerin görevleri bellidir. Basının siyasi yönlendirmeleri olamayacağı gibi siyasetçiler de basın mensubu gibi hareket edemez. O zaman basın mensubu asil işini bırakıp siyasetçi olmak, siyasetçi de basın mensubu olmak durumda kalır. Basın hür iradesi ile kamuoyu bilgilendirmesini haberleri ve yorumları ile yapar. Gerçek işini layıkı ile yapanları her zaman tebrik eder, teşekkür ederiz" dedi.
Başkan Bayram bir süre önce Düzce Belediyesi ve Düzce İnsani Yardımlaşma Derneği işbirliği ile 'Düzce'den Suriye'ye Yardım Kampanyası' konusunda da açıklamalarda bulundu. Kampanyaya katılım konusunda çok iyi noktada olduklarını vurgulayan Başkan Bayram "Kısa süreli ve olumsuz kış şartlarına rağmen 2 bin 300 çuval un, bin 200 adet battaniye ile 5-6 TIR dolusu malzeme toplandı. Yardımda bulunan iş adamlarımıza, hemşehrilerime, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Toplanan yardımlar 14 Ocak tarihinde yola çıkarılacaktır" dedi.
(AY-İÇ)

11.01.2013 14:12:22 TSI

Editör: Wan Haber