Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Anıtpark'a yapılması planlanan yer altı otoparkı için zemin etüt çalışmalarına başlanacağını açıkladı. Bayram, yer altı otoparkının park ve trafik sorununu gidereceğine inandığını söyledi.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, katlı otoparktan sonra yer altı otoparkının faaliyete geçirebilmek için çalışmalara başladıklarını açıkladı.
Bayram, Düzce'de otopark ihtiyacının olduğunu belirterek, "Trafik sorunun aşılmasında otoparkların önemli bir yatırım. Kapalı katlı otopark yaptırdık biliyorsunuz. Bir kaç noktada daha mutlaka otoparkın olması gerektiğini ifade etmiştik. Bu kapsamda yaptığımız çalışmada Anıtpark'ın altında bir yer altı otoparkının merkezdeki park problemini büyük ölçüde çözeceğini gördük. Dolayısıyla bununla ilgili bir çalışma başlattık. Önümüzdeki günlerde de zemin etüdü çalışmalarına başlayacağız" dedi. Bayram, bu projenin önümüzdeki dönem için hazırlanan bir proje olduğunu vurgulayarak yer altı otoparkının trafik sorununu gidereceğine dikkat çekti.
Bayram şöyle konuştu:
"İstanbul Caddesi'nin kapanması işte orada yer altı otoparkı ve buna bağlı olarak tüm çalışmaları şimdiden planlıyoruz, hazır hale getiriyoruz. Düzce merkezde böyle bir yer altı otoparkının trafik sorununu büyük ölçüde gidereceğine ve insanların merkeze ulaşma konusunda da araçlarıyla çok büyük bir imkan tanıyacağına inanıyoruz. İnşallah bu projeyi de yapmak bize nasip olacak."
Yer altı otoparkını 2 kat olarak düşündüklerini aktaran Başkan Bayram, yaklaşık 500 araç kapasiteli otopark projelerini gerçekleştirmek istediklerini vurgulayarak, hazırlanacak takvim doğrultusunda çalışma başlatmayı düşündüklerini söyledi.
(AY-UU)

09.02.2013 12:10:00 TSI

Editör: Wan Haber