Olay merkez Yakutiye İlçesi'nin Yoncalık Mahallesi'nde meydana geldi. Bitişik arsada yapılan temel kazısı sırasında iki katlı eski bir evin duvarı yıkıldı. İki oğlu ile birlikte yaşayan anne Nigar Akçelik, olay anında büyük oğlu Murat Akçelik ile birlikte evde mahsur kaldı.
 
Anne ve oğlu uzun süre korku dolu gözlerle yardım bekledi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekibi, yıkılan evde mahsur kalanlara sepetli merdiven uzattı. Anne ile oğlu sepetin içine konularak evden alındı. 112 Acil Servis ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan anne ve oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
 
Çöp ev çıktı
Temel kazma çalışması sırasında yıkılan eski binanın, Ankara'da oturan Ziyade Umutlu ve oğlu Reşat Umutlu'ya ait olduğu belirtildi. Evin sahibi Ziyade Umutlu'nun dar gelirli olan Akçelik ailesinin kira vermeden evde oturmasına izin verdiği belirtildi. Vatandaşlar, göçüğe neden olan işnaatın müteahhidi önlem almamakla suçlayarak tepki gösterdi.
 
Öte yandan iki kişinin ölümden döndüğü harabe evin çöp ev olduğu da ortaya çıktı. Yıkılan duvarların arasında çevreye saçılan çöp yığınları etrafa pis koku yaydı. Belediye ait ekipler çöp evde temizlik yaptı. DHA
Editör: Wan Haber