Van’da PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda tutuklanan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın da aralarında bulunduğu 10 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Duruşmanın başlamasıyla birlikte avukatlar müvekkillerinin tahliyesini istedi.


Van'da 7 Haziran 2012 tarihinde KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda; aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, eski BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş ve Van Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler'in de bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alınmış ve 10'u tutuklanmıştı. Yapılan soruşturma sonrası KCK şüphelileri hakkında hazırlanan iddianameyle "örgüt üyeliği" suçlamasıyla Van 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açılmış, dava 4 gün önce adliye binası olarak kullanılan Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde görülmeye başlanmıştı.


Başkan Kaya ve beraberindekiler, bugünkü duruşma için geniş güvenlik önlemleri altına adliyeye getirilerek arka kapıdan içeri alındı. Polis ve jandarma adliye önünde geniş güvenlik önlemi alırken, saat 09.45'de başlayan duruşmanın ilk saatlerinde avukatlar müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Editör: Wan Haber