Edirne Valisi Hasan Duruer, "Gazeteciler yaptıkları görev itibariyle çok önemli bir görevi ifa ediyorlar" dedi.
Duruer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Duruer, yazılı olarak yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
"İnsanlar, günlük yaşamlarında çoğu kez bir tercihte bulunma ve bir karar alma durumuyla karşılaşabilirler. Doğru tercihte bulunabilme ve doğru karar alabilmek için de, insanların doğru bilgiye ihtiyaçları vardır. İşte bu nedenle Gazeteciler yaptıkları görev itibariyle çok önemli bir görevi ifa ediyorlar. Elbette ki, hiç bir hak kendiliğinden kazanılmamıştır. Çalışan Gazeteciler de tarihsel süreç içerisinde edindiği bilgileri kamuoyuna aktarırken zaman zaman bir takım direnç ve olumsuzluklarla karşılaşabilmektedirler.
Olası bu dirençlerin kırılması, mesleki dayanışmanın sağlanması, bu kazanımların korunması ve senede bir de olsa hatırlanılması maksadıyla ilgili kanuna istinaden "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" kutlanılagelmiştir. Toplumun, sadece ulusal medyanın geçtiği haberlerle bilgi sahibi olması yeterli olmayabilmektedir. Bu nedenle Mahalli medya çok önemli bir işlevi yerine getirmektedir. İlimizde bulunan yazılı, görsel ve işitsel bütün medya mensuplarının da bu görevi başarıyla yerine getirdikleri memnuniyetle görülmektedir.
(ORA)

09.01.2013 15:48:27 TSI

Editör: Wan Haber