Kültür Tarihçisi ve Araştırmacısı Dursun Gürlek tarafından, ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler ve öğretmenlere yönelik olarak 'Kültür ve Tarih' konulu konferans verildi. Konferansta konuşan Gürlek, "Canlı kitap diye tabir edebileceğimiz kendi topraklarımızdan doğmuş sanatçıları iyi tanımalıyız" diyerek öğrencilere Türk edebiyatını iyi okumaları nasihatinde bulundu.
Halk Eğitim Merkezi Mimar Kemalettin Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Dursun Gürlek, Edirne'nin tarihi açıdan çok önemli bir kent olduğunu belirterek, "Edirne'nin Osmanlıya başkentlik yapmış olması ve İstanbul'un bu güzel şehirden fethedilmesi buraya ayrı bir önem katıyor" dedi. Gürlek, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Tarih ve kültürümüze sonuna kadar sahip çıkmalıyız. Bunu ancak tarihi ve kültürümüzü severek yapabiliriz. Tarihi eserler bırakan şahsiyetlerin iki ömrü vardır. Bunlardan birincisi normal dünya hayatıdır. İkincisi ise bu şahsiyetlerin bıraktığı eserlerdir. Bu eserler yaşadıkça, eser sahipleri de bu eserler var olduğu sürece kıyamete kadar yaşayacaklardır."
Konferansın ardından Dursun Gürlek'e çeşitli hediyeler takdim edildi.
(ORA)

13.12.2012 17:02:07 TSI

Editör: Wan Haber