Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Yayınlanan mesajda Durak şunları söyledi: "Çoğulcu ve katılımcı demokrasinin temel unsurlarından biri olan basın, demokrasinin sağlıklı işlemesi açısından vazgeçilmez bir işleve sahiptir. Bugün artık "4. Güç" olarak nitelendirilen basının, haber verme, denetim ve eleştiri yapma, kamuoyunu bilgilendirme ve oluşturma, kurumlarla bireyler arasında bilgi akışı sağlama, toplumun çıkarlarını koruma, özgür tartışma ortamı yaratarak toplumsal bilinci güçlendirme gibi yaşamsal sorumlulukları bulunmaktadır.
Basının toplumun sesi olma işlevini yerine getirebilmesi; basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin kaldırılmasına, doğru, ilkeli, kişilik haklarına ve özel yaşama saygılı habercilik anlayışının benimsenmesine, her koşulda meslek etiğinin gözetilmesine, basın çalışanlarının haklarına sahip çıkılmasına, ekonomik ve sosyal durumlarının iyileştirilmesine, onlara özgür çalışma ortamı sağlanmasına bağlıdır.
Ülkemizin içinden geçmekte olduğu süreçte, basın çalışanlarımızın yaşadığı sıkıntılar, halkın haber alma aracı olan basının etkinliğini de olumsuz yönde etkilemektedir. Gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, haklarının güvence altına alınması, taşımış oldukları sorumlulukları yerine getirebilmeleri noktasında önem taşımaktadır. Bu yönde atılacak adımlar, halkın doğru haber alma hakkının da yolunu açacaktır.
Kamuoyu olarak; basınımızın değerli çalışanlarının, yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen, kalemlerinin gücünü, demokrasi ve adaletten yana kullanacaklarına inanıyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle; görevi başında yaşamını yitiren tüm basın emekçilerini de bir kez daha saygıyla anıyor, sorunlarınızın bir an önce çözülmesi dileğiyle tüm basın camiasının '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutluyorum"dedi.
(HK)

10.01.2013 15:33:59 TSI

Editör: Wan Haber