TEGV Van Feyyaz Tokar Eğitim Parkı Müdürü Rezzan Bayram, ev sahipliği yaptıklarından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Ben 18 yıldır çocuklarla beraberim. Kamer’le birlikte böyle bir şenlik yaptığımızdan dolayı mutluyum. Tüm STK’larla birlikte böyle etkinlikler yapmayı isteriz. İnşallah Kamer ile bu yaptığımız işbirliği için örnek olur ve birlikte çalışmalar yürütürüz” dedi. 

Kamer Vakfı Van Şube Başkanı Esra Gürcan ise, “Biz Van Kamer olarak 2010 yılından bu yana burada resmi bir şekilde çalışıyoruz. 2015 yılından bu yana dünyayı kadınlar ve çocuklar değiştirecek adıyla bir proje başlattık. Bu proje Van, Hakkari, Bitlis, Batman ve Diyarbakır’ı kapsıyor. Bu proje kapsamında her ilde bin hane ziyareti yaptık. Ardından toplantılar yaptık ve 15’er kadın katılımıyla oyunlar oynadık. Son olarak bir şenliğimiz vardı ve bu şenliğimizi de TEGV işbirliği ile güzel bir şenlik yaptık. Bizde çok eğlendik” ifadelerini kullandı.

Şenliğe yaklaşık 100 çocuk, 30 gönüllü ve Kamer Vakfı’nın çalışan ve gönüllüleri katılırken, burada unutulmaya yüz tutmuş eski oyunlardan seksek, rez, denge oyunu, çuval yarışı ve sos oyunları oynatıldı. 

Editör: Wan Haber