Akdeniz Üniversitesi'nde " Az Gelişmiş Ülkelerde Su ve Kalkınma" konulu film gösterimi, söyleşi ve fotoğraf sergisi gerçekleştirildi.
27 Aralık 2012 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM), Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ve Fransız Kültür Merkezi'nin işbirliği ile Dünya Su Forumu kapsamında Yönetmen Yann Arthus Bertrand'ın çektiği "La Soif du monde/Dünyanın Susuzluğu" isimli film gösterime sunuldu. Gösterime Akdeniz Üniversitesi Ekoloji Topluluğu ve Erasmus Student Network da katkı sağladı. Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu'nda yapılan film gösterimine öğrencilerin ilgisi yoğundu.
Film gösteriminin ardından gerçekleştirilen ve Moderatörlüğünü AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen'in yaptığı söyleşiye konuşmacı olarak Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Topkaya ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Senem Atvur katıldı.
Söyleşi sonrasında Akdeniz Üniversitesi İdari İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kuşlu Fuaye Salonu'nda "Hedef Kalkınma" isimli fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleşti. Fotoğraf sergisi 15 Ocak 2013 tarihine kadar Kuşlu Fuaye Salonunda ilgililerin ziyaretine açık kalacak.
(SÇ-SÇ-Y)

31.12.2012 20:47:04 TSI

Editör: Wan Haber