Mutfak Sanatları Akademisi'nde gerçekleştirilen Bocuse d'Or Yarışması Aday Seçmelerinde, aday olan şefler, tüm hünerlerini gerçekleştirerek yaptıkları özel yemekleri Bocuse d'Or Türkiye komitesine sundular.
Yarışmacı şef adayları, İstanbul'da gerçekleştirilecek Bocuse d'Or Türkiye Seçmesi'ne katılabilmek için yoğun çaba sarfettiler. Aday şeflerden Erol Sarıdoğan, Gürcan Gülmez, Murat Çakıroğlu, Volkan Karataş ve yedek aday Mehmet Öztürk yarışmaya katılmaya hak kazandılar. 28 aday arasından seçilen bu isimler, 9 Mart 2013' de yapılacak Bocuse d'Or Türkiye Seçmesi'nde birinci olmak için yarışacaklar.
Bocuse d'Or Yarışması Türkiye Jüri Başkanı Şef Mehmet Gürs yaptığı açıklamada, Bocuse d'Or Yarışması'nın aşçılar olarak çok önemsedikleri bir etkinlik olduğunu söyleyerek, bu yarışmanın Türkiye'de yapılacak olmasının kendilerini çok heyecanlandırdığını söyledi. Gürs şöyle devam etti: "Çok heyecanlıyız. Bocuse d'Or'un Türkiye'ye gelmesi müthiş bir şey, bu etkinliğin bir parçası olmaktan gururluyuz. Bocuse d'Or, dünyadaki aşçılık yarışmalarını başka boyuta götüren bir organizasyon, kolay bir iş değil. Bugün seçtiğimiz adaylar Mart ayında İstanbul'da yapılacak Türkiye seçmelerinde büyük jüri önünde yarışacaklar. Burada kazanan aday Mayıs 2014'de Avrupa finaline gidecek. Bu aday finale kadar 14 ay, olimpiyatlara giden bir atlet gibi bu yarışmaya hazırlanacak. Gerçekten zorlu bir iş. Bu Türk aşçımız Avrupa finalini de geçerse Ocak 2015'de Lyon'da yapılacak Dünya finaline gidecek. Zorlu bir yol ama oraya gidecek aşçıların hayatını değiştirecek, kariyer yoluna hızlı adımlarla sokacak bir organizasyon. Çok mutluyuz gerçekten" diye konuştu.
(ÖK-ÖK-Y)

14.01.2013 11:41:21 TSI

Editör: Wan Haber