Dünyaca ünlü el boyama sanatçısı Guido Daniele, Türkiye'ye gelecek ve model Deniz Akkaya'ya canlı olarak el boyaması yapacak.
ECE Türkiye tarafından yönetilen Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi, 02-15 Ocak tarihlerinde Türkiye'de ilk kez ünlü İtalyan sanatçı Guido Daniele'in seçmece işlerinden derlenen sergisine ev sahipliği yapıyor. 12 Ocak tarihinde saat 17.00'de ise ziyaretçileri büyük bir sürpriz bekliyor olacak. Türkiye'ye ilk kez gelecek olan Guido Daniele, ünlü model Deniz Akkaya'ya canlı olarak el boyaması yapacak. DJ Özgür Aras da bu canlı performansa müzikleriyle renk katacak.
Sergide yer alan tablodan çıkmış gibi görünen fotoğraflar aslında hayvan şeklinde boyanmış eller. Yılandan, zürafaya, kartaldan aslana kadar birçok hayvanı, insan ellerini tuval gibi kullanarak tasvir eden Daniele'nin, bir eli boyaması 1 ila 10 saat arasında sürüyor.

DANIELE: "KAMUOYUNU BİLİNÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYORUM"
Dünyaca tanınan sanatçı, ayrıca hayvan hakları savunucusu bir aktivist. Daniele, "Her gün ekolojik denge için gerekli bitki ve hayvan çeşitlerinden bir kaçı dünya üzerinden yok oluyor. Tekrar büyümesi yüz yıllar alacak ormanlar yağmalanıyor. Hepimiz dünyada bu olanlara, insanoğlunun doğal kaynaklarımıza yaptıklarına tanıklık ediyoruz ve bu çok saçma. Bu sebeple, sahip olduğum bu küçük fırçalarla soyu tükenmekte olan hayvanları insan ellerine boyayarak kamuoyunu bilinçlendirmeye çalışıyorum" dedi.

DENİZ AKKAYA: "DOĞA YOK OLUYOR"
Deniz Akkaya ise, projeye katılma kararıyla ile ilgili şu sözleri söyledi:
"Şehir hayatlarımızın içine sıkışıp kaldığımız şu kısacık ömrümüzde, bu mükemmel düzendeki doğaya yaptıklarımızın farkında olmadan yaşayıp gidiyoruz. Her geçen gün doğadan bir tür canlı yok olup giderken, yarattığımız sanal alışveriş sitelerinde tüketim yaparak ve sanal tarlalarımıza sanal domatesler ekerek günlerimizi heba etmemiz yetmiyor, bir de umursamaz tavrımız en büyük zararı aslında bize veriyor. Doğa yok oluyor, doğallığını kaybediyor. Bu çalışma ile yok olan doğaya son derece estetik bir protesto ile katılmak, sanatla tavrımızı koymak beni en motive eden etken oldu. Doğa yoksa bizde yokuz. Yaptığı çizimlerle doğa yanlısı duruşunu sanatı ile birleştiren bu dünyaca ünlü sanatçının sanatının bir parçası olmak, beni son derece mutlu edecektir."
(İHA-OK-Y)

10.01.2013 09:21:48 TSI

Editör: Wan Haber