Türkiye ve dünyanın turizm ülkelerini ağırlayan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), büyük bir coşkuyla başladı. Fuarın ev sahibi Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, misafirlerini yalnız bırakmadı.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, fuarda stant açan şehirleri ve ülkeleri ziyaret erti; misafirlerlerle yakından ilgilendi. Bitlis standına giden Hasan Akgün, özellikle bastonlar ile yakından ilgilendi. Yöresel lezzetlerden tadan Akgün, Ebru'dan yapılan bir bastonu ise basın mensuplarına tanıttı.
Fuar hakkında konuşan Dr. Hasan Akgün, "Özellikle genç jenerasyona şunu söylüyorum; eğer Türkiye'nin gerçek zenginliğini yerinde görmek istiyorlarsa Büyükçekmece Tüyap Fuar Merkezi'nde hiç para harcamadan bunu gerçekleştirebilirler. Bitlis, Siirt, Trabzon, Edirne, Van'a gitmeden Türkiye'nin dört bir yanının sanatını, kültürünü, doğal güzelliklerini görmek istiyorlarsa, Büyükçekmece Fuar Merkezi'ne Pazar akşamına kadar özellikle genç jenerasyonunu bekliyoruz. Tabi herkesi bekliyoruz, Türkiye burada. Avrupa'nın, dünyanın çok önemli turizm merkezleri burada. Dünyanın turizm değeri yüksek olan, bütün ülkeleri ve Türkiye'nin tamamı burada. Festival gibi fuar. Buraya fuar merkezini yaptırırken amacımız buydu. Hem dünyanın, hem ülkemizin tamamını burada buluşturduk" dedi.
(RFK-YHY-Y)

24.01.2013 19:42:09 TSI

Editör: Wan Haber