Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, İspanyol tekstil devi Zara'nın, hızı, kalitesi ve yüksek üretim kapasitesi nedeniyle Edirne'deki Modavizyon Fabrikası'nı, pilot üretici olarak seçtiğini belirtti.
Şahin, Modavizyon Edirne Genel Müdürü Turgut Bakır'la birlikte 2012 yılını değerlendirmek ve Modavizyon'un 2013 hedeflerini anlatmak için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Şahinler Holding olarak dünya genelinde 50 milyon insanı giydirdiklerini belirtti.
EDİRNE'DE YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİYE DAHA İŞ İMKÂNI
15 farklı ülkede 10 binin üzerinde insan istihdam ettiklerini ve Trakya'nın da en büyük yatırımcısı olduklarının altını çizen Şahin, Trakya'da yaklaşık 7 bin kişiye iş imkânı sağladıklarını söyledi. Edirne'deki Modavizyon Fabrikası'nda 2 bin 200 çalışanları olduğunu ve bu rakamı, 4 bine çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Şahin, "Edirne'de büyümeye gidiyoruz fakat mevcut fabrikamız bu büyümeyi karşılamayacağından Edirne'de kent merkezine yakın yeni bir yer arıyoruz. Bu konuda valilik ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler halindeyiz" dedi.
Modavizyon'un dünyanın en önemli firmalarına hizmet verdiğinin de altını çizen Kemal Şahin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
MODAVİZYON-ZARA İŞBİRLİĞİ
Ürdün'deki işletmelerimizle birlikte Ortadoğu ve Avrupa'nın en büyük erkek ve kadın dokuma konfeksiyon üreticisi olan Modavizyon firmamız; dünyanın en önemli moda firmalarına hizmet veriyor. Modavizyon önümüzdeki dönemde Zara'yla bir projeye başlıyor. 12 ay sürecek olan projeyle; fabrika verimliliğinin artırılması yoluyla tüm paydaşların kazan-kazan prensibiyle fayda sağladığı sürdürülebilir sistemlerin kurulması amaçlanıyor. Bu projeyle, bölge kazanacak, çalışan kazanacak, üretici ve müşteri kazanacak."
EN FAZLA KADININ ÇALIŞTIĞI FABRİKA
Modavizyon'un yarattığı istihdamla Edirne'nin en büyük kuruluşu olduğunu ve bölgede işsizliğin azalmasına ciddi katkı sağladığını da kaydeden Şahin, "Türkiye'nin dev kuruluşlarını geride bırakarak, 2000 kadın çalışanıyla; en fazla kadın işçi istihdam eden şirketler listesinde ilk 10'e de giren Modavizyon, Trakya Bölgesi'nde ise en fazla kadın çalışana sahip firmalar arasında birinci sırada. 2 bin 200 çalışanımızdan 1900'ü kadın" diye konuştu.
TURGUT BAKIR: 2013 YILINDA İHRACATI 80 MİLYON DOLARA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ
Toplantıya katılan Modavizyon Edirne Genel Müdürü Turgut Bakır ise, dünyanın tekstil devi Zara'yla yaptıkları anlaşmanın detaylarını anlattı. Zara'nın ortaklaşa proje yapmak için kendilerini seçmesinde Modavizyon'un hızlı ve kaliteli üretim yapabilmemizin yanında üretim hacmimizin büyüklüğünün de büyük etkisi olduğuna dikkat çeken Bakır, "6 bin ceket ve 8 bin pantolon olmak üzere günde 14 bin parça kadın-erken dokuma konfeksiyon ürünü üretiyoruz. Bu, yılda 3.5 milyon adet dokuma konfeksiyon imalatı anlamına gelir. Hedefimiz sadece Zara değil; dünyanın diğer büyük markalarının da en büyük tedarikçisi olmak. 2013 yılında da ihracatımızı yüzde 35 daha artırarak 80 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.
Toplantının ardından Kemal Şahin, basın mensuplarıyla birlikte fabrikayı gezdi.
EDİRNE MODAVİZYON FABRİKASI
1994 yılında 100 kişi ile Edirne'de üretime başlayan Modavizyon bugün 2 bin 600'e yakın personeli ile birlikte Trakya'nın en çok istihdam sağlayan fabrikalarından biri. Yeni yılla birlikte istihdam edilen çalışan sayısını 4 bine çıkarmayı hedefleyen Modavizyon; Zara, More & More,Talbots USA, Ann Taylor USA, Altınyıldız gibi dünyaca ünlü markalarla çalışıyor.
(ORA)

11.01.2013 15:19:25 TSI

Editör: Wan Haber