Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Dünya Süryani-Arami Birlik Başkanı Johny Messo ve beraberindeki Süryani-Aramiler heyetini kabulünde, Diyarbakır Surları'nın UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için destek istedi.
Dünya Süryaniler-Aramiler Birliği Başkanı Johny Messo, İsviçre Süryani-Aramiler Federasyonu Başkanı Melki Demir, İsveç Süryani-Aramiler Federasyonu 2. Başkanı Gabriel Bozyel, Hollanda Süryani-Aramiler Federasyonu Başkanı Sarah Bakır, Diyarbakır Kilisesi Ruhani Papazı Yusuf Akbulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, elinde kırmızı güllerle "Kendi evinize hoş geldiniz" diyerek konuklarını karşıladı. Baydemir hedeflerinin Diyarbakır'ı tüm Ortadoğu coğrafyasının kültür, sanat, turizm ve ticaret kenti haline dönüştürmek olduğunu kaydederek, "10 yıl önceki Diyarbakır'ı şimdiki Diyarbakır ile mukayese ettiğimizde pozitif manada çok hızlı bir gelişim gözlemliyoruz. Yılda en az 10 tane fuar gerçekleştiriyoruz. Bu fuarlarımıza Ortadoğu'dan pek çok ülke ve kentten temsilciler katılım gösteriyorlar" dedi.
Diyarbakır'ın hem inanç turizmi açısından hem de kültür turizmi açısından büyük bir potansiyel olduğunu ifade eden Baydemir, Diyarbakır'a dair dünya çapında bir farkındalık örgütlemeye çalıştıklarını söyledi. Baydemir, konuklarından Diyarbakır Surları'nın UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi'ne alınması için desteyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Diyarbakır, Ulu Camisi, camileriyle, Meryem Ana Kilisesi, Surp Giragos Kilisesi ile inanç merkezidir. Diyarbakır dinamikleri neredeyse 8 yıllık bir çalışma sonrasında avam yönetimini ve koruma amaçlı imar planını oluşturmayı başardı. Şimdi UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi'ne girmeye aday. Şüphesiz ki 2013 yılı Diyarbakır Surları Yılı olsun kampanyası şu anda güçlü bir şekilde sürdürülmektedir. Dünyanın dört bir yanında bulunan Süryani kardeşlerimizden de Diyarbakır Surları Kültürel Miras Listesi'ne girmesi için destek bekliyoruz".
(ÜN-AKK-Y)

01.02.2013 17:32:40 TSI

Editör: Wan Haber