Dünya Sağlık Örgütü (WHO), trafik güvenliği konusunda destek verilecek ülkeler listesine Türkiye'yi de aldı.
WHO, her yıl yaklaşık 10 bin kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiği Türkiye'yi, trafik güvenliği konusunda destek verilecek ülkeler listesine aldı. Bu sayede Türkiye, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile eğitim ve bilgilendirme konularında diğer ülkelerle işbirliği yapacak. WHO'nun bu konudaki çalışmalarına destek vermek amacıyla Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği ve Türk Sürüş Akademisi, MEB ile işbirliği yaparak okullarda trafik ve yol güvenliği konularında katılımın ücretsiz olduğu konferans, eğitim ve seminerler düzenleniyor.
Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği (KTYG) İstanbul temsilcisi ve Türk Sürüş Akademisinin Genel Müdürü Selçuk Dedeoğlu, okullarda vermekte oldukları bu eğitimler ile sadece öğrencilere değil onların velilerine de ulaştıklarını, anne babası ile tatile çıkan öğrencilerin hatalı davranışlarında direksiyondaki ebeveynlerini de uyardıklarını belirterek. Araç kullanan velilerin trafikte hata yaptıklarında çocukları tarafından uyarılmasının cezadan çok daha etkili olduğunu söyledi.
Yarıyıl tatili öncesinde Bahçelievler Dede Korkut Anadolu Lisesi'nde Trafik ve yol güvenliği eğitimi verdiklerini belirten Selçuk Dedeoğlu, "100'den fazla öğrencinin katıldığı bu eğitim gençlerimizin de trafik ve yol güvenliğine önem verdiğini göstermektedir. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerek KTYG ve gerekse Türk Sürüş Akademisi olarak bu eğitimlere aralıksız devam edecek" dedi.
(AS-YHY-Y)

28.01.2013 18:43:27 TSI

Editör: Wan Haber