Ardahan Çıldır ilçesinde Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy'un, yüzeyi buz tutan Çıldır Gölü'nde yapacağı rekor denemesinde tek yardımcısı ve destekçisi babası.
Eksi 15 derecede antrenmanlara başlamaya çalışan Ulusoy sürekli hava muhalefetine takılıyor. Performans denemeleri gerçekleştirmek için babası ile beraber Çıldır Gölünde buz tutmuş tabakayı kırarak havuzlar oluşturmaya çalıyor. Yatay olarak en az 131 metreye ulaşarak dünya rekorunu elde etmeye çalışacak olan Ulusoy, "Bu rekoru kırmam için en çok desteği babamdan alıyorum. Benimle beraber soğuğa aldırmadan her seferinde Çıldır Gölüne gelerek antrenman havuzlarını açmamda bana yardımcı oluyor. Açtığımız havuzları bir gün sonra tekrar açmak zorunda kalıyoruz. Babam büyük fedakârlık göstererek her gün eksi 15-20 derecede değişen hava şartlarında bana yardım ediyor. Bu destekten dolayı onun hakkını ödeyemem. Onun göstermiş olduğu bu özveri beni yapacağım rekor denemesi için iyice motive ediyor'' dedi.
Her gün oğluyla birlikte Çıldır Gölüne gelen baba Teoman Ulusoy "Oğlumun başarı sağlaması için her konuda destek olmaya çalışıyorum. Havuzların oluşmasında onunla birlikte kazma vuruyorum. Onun daha rahat bir psikolojiyle hareket etmesi için sürekli motive ediyorum'' dedi.
(ARV-YA-Y)

10.02.2013 15:45:10 TSI

Editör: Wan Haber