Suların akmadığı Erciş'te kadın ve çocuklar, kovayla her gün metrelerce uzaklıktan evlerine su taşımak zorunda kalıyor. Murat Güner adlı Ercişli, "Yıllar önce köylerde yaşadığımız manzaraları artık şehirde görüyoruz. Dünya modernleşmeye gidiyor, Erciş ise AKP belediyesinin yetersizliği ile geriye doğru gidiyor. Yaşanan durumun en büyük mağduru ise kadın ve çocuklar" dedi.

Erciş'te AKP'li belediyenin icraatları halkı tepkisine neden oluyor. Suların akmadığı ilçede yurttaşlar hastalandıklarını, su getirmek için ise hergün evlerinden yüzlerce metre uzaklıkta bulunan kuyulardan su getirdiklerini belirtti. İlçede suların akmaması nedeniyle ile metrelerce uzaklıkta bulunan kuyulardan evlerine kovayla su taşıyan kadın ve çocukların görüntüleri, 81 bin nüfusu olan ilçenin halen köyden farkının olmadığını gösteriyor. Yeşilova Mahallesi'nde günlerdir akmayan sular nedeniyle susuz kalan mahalle sakinleri, el arabaları ve kovalarla evleri dışında bulunan kuyulardan su ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalıyor. Yaşanan duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor. 

'Belediye bize cevap vermiyor'

Yaşanan duruma tepki gösteren mahalle sakinlerinden Murat Güner, günlerdir su sorunu yaşadıklarını, sorunun çözümü için belediye ile görüştüklerini, ama belediyenin kendilerine cevap vermediğini söyledi. Güner, "Yıllar önce köylerde yaşadığımız manzaraları artık şehirde görüyoruz. Dünya modernleşmeye gidiyor, Erciş ise AKP belediyesinin yetersizliği ile geriye doğru gidiyor. Yaşanan durumun en büyük mağduru ise kadın ve çocuklar. Kadınlar evlerinde temizlik yapamıyor. Tek isteğimiz temiz ve düzenli akan bir su istiyoruz. Belediye artık yaşanan su sorununa çözüm bulsun" dedi.

Belediyenin malzemesi yokmuş!

Konu hakkında görüştüğümüz Erciş Belediyesi yetkilileri, suyun mahallere aktarılması için kullandıkları malzemenin yetersiz olduğunu ifade ederek, yaşanan su sıkıntının malzeme eksikliğinden kaynaklandığını ileri sürdü. Gerekli malzemeyi kısa sürede temin edeceklerini ifade eden yetkililer, sorunun en kısa sürede çözüleceğini söyledi. DİHA

Editör: Wan Haber