Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Kaptan Kılıç Dünya Gümrük Örgütünün 2013 yılı için belirlediği temanın gümrüklerin ilerlemesi için inovasyon olduğunu söyledi.
Ocak ayı sonunda kutlanan Dünya Gümrük Günü etkinlikleri kapsamında açıklamada bulunan Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Kaptan Kılıç, Dünya Gümrük Günü'nün 1994 yılından bu yana, üye ülkelerde değişik etkinliklerle kutlandığını belirtti. Türkiye'nin 1952 yılında dahil olduğuna dikkat eçken Kılıç; " Bilindiği üzere 1952 yılında Türkiye'nin de dahil olduğu 17 Avrupa ülkesi tarafından kurulan ve amacı dünya ticaretine ilişkin yasal düzenlemeleri yapılması ülkeler arası mevzuatı uyumlaştırılması uzlaşmazlıkların barışçı çözümü olan gümrük işbirliği konseyi ilk toplantısını 26 Ocak 1953 tarihinde Brüksel'de yapmıştır. İlk toplantının yapıldığı tarih 1994 yılında Dünya Gümrük Günü olarak ilan edilmiştir. Dünya Gümrük Örgütünün 2013 yılı için belirlediği tema gümrüklerin ilerlemesi için inovasyondur" dedi.
GÜMRÜKÇÜLERİN 2023 HEDEFİ
Kaptan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "2023 hedeflerine varmak için gümrük idaresi çok hızlı bir değişim ve yenilenme içerisindedir. Bakanlığımız tarafından; ülkemizin vitrini olan tüm gümrük kapılarını modernize etmek gümrük işlemlerinin en kolay, en güvenli şekilde yapılması için yeni projeler uygulamaya koymaktır. Bizler Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü mensupları olarak görevimizin bilincindeyiz."
Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Kaptan Kılıç ve Ege Üniversitesi Öğretim üyesi Türker Susmuş, "Kolay Ticaret Güçlü Türkiye" solaganıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan gümrüklerde inovasyon ve yetkilendirilmiş yükümlü konularında bir sunum gerçekleştirdi.
(AH-Y)

30.01.2013 16:02:03 TSI

Editör: Wan Haber