26 Ocak Dünya Gümrük günü münasebetiyle Çerkezköy Gümrük Müdürü Hasan Hüseyin Dinsever, beraberinde Gümrük Müdürü Yardımcı Vekili İlter Yılmaz, Gümrük Şefi Veysel Berber ile Gümrük Memuru Selami Tetik ile birlikte bir dizi ziyarette bulundu.
Hasan Hüseyin Dinsever beraberindeki heyet ile birlikte Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan'ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Kaymakam Bayhan'a şapka ve kokart hediye edildi. Kaymakam Bayhan ile bir süre sohbet eden Gümrük Müdürü Dinsever ile Gümrük çalışanları Kaymakam Bayhan'a çalışmalarla ilgili bilgi vererek brifing dosyası sundular. Ayhan Bayhan'ın makamından ayrılan Gümrük yetkilileri daha sonra saat 11.30'da da Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz'ı ziyaret ettiler.
Çerkezköy Gümrük Müdürü Hasan Hüseyin Dinsever ve beraberindeki Gümrük yetkililerinin son durağı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem oldu. Saat 15.30'da gerçekleştirilen ziyarette gümrük yetkilileri Başkan Ali Ertem'e kokart ve şapka hediye ederek çalışmalar hakkında kısa bir brifing verdiler.
Dünya Gümrük Günü ile ilgili açıklama yapan Gümrük Müdürü Hasan Hüseyin Dinsever, "Ulusal gümrük idarelerinin etkili ve verimli çalışmasını sağlamak ve geliştirmek amacıyla 1952 yılında kurulan Dünya Gümrük Örgütü'nün ilk toplantısı 26 Ocak 1953 tarihinde yapılmış olması nedeniyle 26 Ocak bütün dünyada dünya gümrük günü olarak kutlanmaktadır" dedi.
İthalat ve ihracat miktarları hakkında da bilgi veren Dinsever "179 üyesi bulunan Dünya Gümrük Örgütü, uluslar arası ticaretin yüzde 98'inden fazlasının işleyişinden sorumludur. Çerkezköy Gümrüğü'nde 2012 yılında 2 milyar 303 milyon dolar ithalat yapılırken, 852 milyon dolar da ihracat yapıldı. Yaklaşık 130 bin beyanname, tır karnesi ve özet beyan işlemleri yapılarak 433 milyon TL hazineye doğrudan katkı sağlanmıştır" bilgisini verdi.
26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle bugün saat 10.00'da Gümrük Müdürlüğü'nde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak. Çelenk sunumunun ardından gümrük çalışanları ve aileleri için Gümrük Binası önünde sucuk partisi düzenlenecek. Çerkezköy Gümrük yetkilileri Pazartesi günü de Avrupa Sanayi Bölgesi'nde saat 15.00'da düzenlenecek olan kokteyl programına katılacaklar.

26.01.2013 10:31:29 TSI

Editör: Wan Haber