"Dünya Gümrük Günü" dolayısıyla Gümrük Müdür V. Kahraman Koca ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdür V. Abdullah Çalış ile birlikte Vali Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret ettiler.
Vali Şerif Yılmaz yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, Gümrük Müdürü Kahraman Koca, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdür V. Abdullah Çalış ve gümrük personelinin Dünya Gümrük Günü'nü kutladı.
Günün anısına Gümrük Müdürü Kahraman Koca ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdür V. Abdullah Çalış Vali Şerif Yılmaz'a plaket takdim etti.
Ziyarette uluslararası ticaretin kolaylaştırılması, geliştirilmesi ve engellerin kaldırılmasında, kadar önemli görevler üstlenen dünya gümrük işbirliği konseyi 1953 yılında 17 ülke tarafından resmen imzalanarak çalışmalarına başlamış ve 1 Ekim 1994 tarihinde Dünya Gümrük Örgütü olarak adını değiştiren Gümrük İşbirliği Konseyinin, ilk toplantısını gerçekleştirdiği 26 Ocak 1953 tarihinden esinlenerek her yıl 26 Ocak gününü "Dünya Gümrük Günü" olarak ilan edildiği belirtildi.
(AÖ-Y)

25.01.2013 08:47:37 TSI

Editör: Wan Haber