Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yılın 365 günü engellilerin yanında olduklarını ifade ederek, "Engellilerin sorunları için toplumsal duyarlılık şart" dedi.
3 Aralık 'Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Başkan Tuna, her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu belirterek, Toroslar Belediyesi olarak bu bilinç içerisinde çalıştıklarını ve engelli vatandaşların önlerindeki engellerin kaldırılması noktasında zeminler oluşturma gayreti içerisinde olduklarını kaydetti. Yılın 365 günü engellilerin yanlarında olduklarının altını çizen Tuna, "Engellilerimizin, engelsiz yaşayabilmeleri için toplumun bilinçlenmesi ve toplum hayatına katılmaları sağlanarak, politikalar üretilmesi gerekmektedir. Belediye olarak sağlıklı insanlar için düşündüklerimizin daha fazlasını, engelli insanlarımız için düşünmeye ve onlara sağlıklı zeminler oluşturmaya çalışıyoruz. Engelli insanlarımız, çok hassas insanlardır. O yüzden bizde bu olaya çok hassas bir şekilde yaklaşıyoruz. En büyük engel sevgisizliktir" dedi.
Engelli vatandaşlara yönelik yaptıkları çalışmalarını açıklayan Tuna, "Çalışmalar kapsamında, görme ve ortopedik engellilerimize 800 tekerlekli sandalye, 600 beyaz baston dağıttık. Engellilerimizi sporla buluşturmak adına geçtiğimiz dönemde Fiziksel Engelliler Basketbol Takımı'nı kurduk. Toroslar ilçesinde 59 bin 800 haneye girerek engelli vatandaşlarımızın tespitini yaptık ve yeni dönem hizmetlerimizi bu doğrultuda şekillendirdik. Kaldırım çalışmalarında yaptığımız düşük banket uygulaması ile engelli vatandaşlarımızın, kaldırımlardan en iyi şekilde yararlanmalarına vesile olduk. Bu konuda iki AB projesine imza attık. Bunlardan birincisi Görme Engelliler Derneği Mersin Şubesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz 'Görme Engellilerin Toplumla Entegrasyonu ve Engelsiz Yaşam' projesidir. Diğeri de Yunanistan'ın Drama Belediyeler Birliği ile ortaklaşa yürüttüğümüz 'Erişebilir Turizmin Geliştirilmesi projesidir" ifadelerini kullandı.
Engelli vatandaşlara yönelik hayata geçirilecek olan en önemli projelerinden bir tanesinin de Toroslar Belediyesi Engelliler Akademisi olduğuna vurgu yapan Tuna, "60 kişinin faydalanabileceği şekilde tasarlanan bu merkez engelli vatandaşlarımıza; mesleki eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanda hizmet verecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesine ve problemlerin asgari seviyeye indirilmesine katkı sağlayan bir gün olmasını temenni ediyorum" dedi.
(KRY-Y)

03.12.2012 14:36:10 TSI

Editör: Wan Haber