İzmit Belediyesi, Kültür Tepesi'nin alt kısmında, Merkez Bankası'nın karşısında yer alan ve İzmit'teki önemli yapılardan oluşan minyatürlerin yer aldığı duvarı yeniledi. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yapılan çalışmayı yerinde inceledi.
Yenileme çalışmaları sırasında Yunus Emre Kültür Merkezi, Tüpraş, Av Köşkü, Fevziye ve Yenicuma Camii, Sırrı Paşa Konağı, Gazi Lisesi, gibi önemli eserlerin yer aldığı 18 parça minyatüre Belsa Plaza ve Tarihi Gar binalarının minyatürleri de eklendi. Tarihi taş duvarların sonradan yapılan sıvaları sökülerek tarihi taş doku ortaya çıkarıldı" diyen Başkan Doğan İzmit Lisesi'nin tarihi binasının minyatürünün yapılarak bu alana yerleştirileceği müjdesini verdi.
Başkan Doğan çalışmanın son halini beğendiğini ifade ederek, "Burası geçtiğimiz dönemde belediye başkanı olan arkadaşımızın güzel bir projesiydi. Fakat o dönemde duvarların tümüyle sıvanması bir takım tartışmalara neden olmuştu. Ancak bu minyatürlerin yapılması her şeye rağmen çok iyi oldu. Burada zaman içerisinde yıpranan minyatürler oldu. Biz yıpranan bu minyatürleri ve aydınlatmalarını yeni bir konseptle elden geçirdik. Sıvaların sökerek tarihi dokuyu ortaya çıkardık. Bundan önce emeği geçenlere ve şu anda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tarihi yaşatmak, tarihe sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu" dedi.
(MA-MA)

29.01.2013 11:14:46 TSI

Editör: Wan Haber