Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve kurmaylarına, ilçede yürütülen kentsel dönüşüm master plan çalışmaları hakkında bilgi verdi.
BUSKİ binasında gerçekleştirilen ve yaklaşık 2 saat süren bilgilendirme toplantısında, Osmangazi Belediyesi tarafından ciddi bir şekilde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan Başkan Dündar, Türkiye'de bir ilk olan kentsel dönüşüm master planının da özel bir firma tarafından hazırlandığını söyledi. Başkan Dündar, sadece Osmangazi'nin değil, Bursa'nın kimliğini değiştirecek çalışmaların artık son şeklini aldığını ifade etti.
Kentsel dönüşüm master plan çalışmalarının ilçede lokal değil genel bir bakış açısıyla yürütüldüğünü ifade eden Dündar, "Maksadımız kentsel dönüşüm projesi ile belirlenen alanların, toplumsal ve kültürel değerler göz önünde bulundurularak günümüzün modern şehircilik ilke ve esaslarına göre düzenlenmesini sağlamak. Yürütülen bu çalışmalarda ulaşım analizi, bina kullanım analizi, afet riskli alanların tespiti, sosyo-ekonomik yapı analizi, kat analizi, koruma alanlarının tespiti gibi birçok husus tahlil edilmiştir. Mevcut plan bölgeleri de, yürütülen bu çalışmalar sonunda belirlendi" dedi.
2013 yılı başından itibaren Osmangazi'de değişimin başlayacağını söyleyen Mustafa Dündar, "Kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütürken, Osmangazi'ye bir bütün olarak, üstten bakarak bir plan yapalım istedik. Bu çalışmalarımızı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ile paylaşıp kendisini bilgilendirmek istedik. İnşallah, Osmangazi ve Bursa'mız için hayırlı olur" dedi.
Toplantıya kurmayları ile birlikte katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe , Osmangazi'de yapılacak çalışmaların bütün Bursa'yı etkileyeceğini ifade etti. Altepe, "Osmangazi demek Bursa demek. Osmangazi ilçemizin 3 önemli noktasında yapılacak değişim ve dönüşüm, bütün Bursa'da yaşanmış gibi algılanacaktır. Vatandaş tarafından şehir merkezinde yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları büyük bir merakla bekleniyor. Bu konuda yürüttüğü çalışmalar için Başkanımızı Mustafa Dündar ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.
(MŞ)

31.12.2012 14:14:29 TSI

Editör: Wan Haber