Seçimler öncesi bölgede yeniden gündeme gelen Hizbullah-PKK geriliminde korkulan oldu ve bu kez can kaybı yaşandı. Batman'da Hizbullah'a yakınlığı ile bilenen Hüda Par taraftarları ile BDP'liler arasındaki çatışmada bir BDP'li hayatını kaybetti.
 
BİR ÖLÜ BİR AĞIR YARALI VAR
Olay yerinden gelen ilk bilgilere göre HÜDA-PAR üyesi bir grubun BDP'li gençlere saldırdığı iddia edildi. Çıkan çatışmada Özcan Temel adlı bir kişi yaşamını yitirdi, bir kişi de ağır yaralandı. Batman Petrol Mahallesi’nde HÜDA-PAR üyesi olduğu belirtilen bir grubun nedeni öğrenilmeyen bir sebeple BDP'li gençlere saldırması üzerine 2 çocuk babası Özcan Temel isimli yurttaş olay yerinde yaşamını yitirdi. Saldırıda Met Kasar adlı gencin ise ağır yaralandığı belirtildi. Temel'in cenazesi Özel Medikal Hastanesi’ne kaldırılırken, ağır yaralı Kasar ise Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Mahallede gerginlik devam ediyor. 
 
CİZRE VE SİLOPİ'DEN SONRA KORKULAN OLDU
Bölgede sıkı sık gündeme gelen Hizbullah PKK gerilimi son bir ay içerisinde Cizre ve Silopi başta olmak üzere yer yer sıcak çatışmaya dönüşmüştü. Batman'da yaşanan çatışmada can kaybı yaşanması gerilimin yeni bir boyuta evrilmesi endişesine yol açtı.
 
BDP'Lİ VEKİLLE FOTOĞRAFI PAYLAŞILDI
Olaylarda hayatını kaybeden Özcan Temel'in BDP'li olduğu belirtilirken Temel'in BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata ile çektirdiği bir fotoğraf da sosyal medyada paylaşıldı.
  
HÜDA PAR BAŞKANI BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞMÜŞTÜ
Hüda Par son olarak bu hafta Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşme nedeniyle gündemde yer bulmuştu. HÜDA Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu başkanlığındaki heyet Erdoğan ile yaptığı görüşmede bölgede faaliyetlerini sürdürebilmeleri için hükümetten yardım istemişti. Hüda Par ile Erdoğan görüşmesi yerel seçimler önce bölgede ittifak iddialarına yol açmıştı. İNTERNETHABER
Editör: Wan Haber