Kütahya Simav'a bağlı Kalkan beldesinde, belediyenin tahsis ettiği düğün salonuna Family Tekstil adı altında atölye kuran Alman girişimci Frank Horner, burada ürettiği bay ve bayan gömleklerini Almanya başta olmak üzere İngiltere'ye ihraç ederek Türkiye'ye döviz kazandırmaya başladı.

38 KİŞİYE İSTİHDAM
Firma yetkilisi İsmail Eren, Kalkan beldesindeki düğün salonunda ürettikleri haftalık 5 bin adet civarında bay ve bayan gömleklerinin tamamını Almanya ve İngiltere'de bulunan anlaşmalı firmalara ihraç ettiklerini söyledi.
Eren, Alman patron Frank Horner'in teşvik yasasından yararlanmak için geldiği Kalkan beldesinde Belediye Başkanı Ahmet Balta ve belde halkından çok büyük yakınlık gördüğünü belirterek, "Belediyenin de katkılarıyla Alman patronumuz Horner 3 katlı düğün salonunu tekstil atölyesine dönüştürdü. Tamamına yakını kadınlar ve genç kızlardan oluşan 38 kişilik işçi kapasitemizi yakında üç katına çıkarmayı planlıyoruz. Ancak işçi bulmakta güçlük çekiyoruz. Burada ürettiğimiz gömlekleri bir hafta biriktirdikten sonra TIR'lara yükleyerek İzmir üzerinden Almanya başta olmak üzere bazı AB ülkelerine ihraç ediyoruz" dedi.

BAŞKAN DA, ÇALIŞANLAR DA ÇOK MEMNUN
Tekstil firmasının işçilere sağladığı imkanlardan ve çalışmalarından çok memnun olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Ahmet Balta, "Firmaya belediye olarak elimizden gelen her türlü kolaylığı gösteriyoruz. 3 katlı düğün salonumuzu vatandaşlara istihdam sağlaması açısından aylık 500 lira gibi astronomik bir rakama kiraya verdik. Bizim firmadan en büyük talebimiz işçi sayısını artırması. Ancak belde merkezimiz ve civar köylerde çalışacak işçi bulmakta güçlük çekiyorlar" dedi.
Tekstil çalışanlarından Ümran Demircan, "3 yıldır çalışıyorum. Bize sağlanan imkanlardan çok memnunuz" dedi.
Kamile Efe, "İş ayağımıza geldi. Çalışmalardan çok memnunuz. Patronumuz Alman. Her şey yolunda" dedi.
(MY-EFE)

18.12.2012 16:36:10 TSI

Editör: Wan Haber