Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri'nde ziyaret saati dışında yakınlarıyla görüşmek isteyen hasta yakınlarının hemşireye hakaret edip kapı kırdığı iddia edildi.
Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri'nde ziyaret saati dışında gelen hasta yakınlarının hemşireye hakaret edip EMG ünitesinin kapısını kırdığı iddia edildi. Ziyaret saati dışında hastayı ziyaret etmek isteyen hasta yakınlarına izin vermediği için küfür ve hakaretlere maruz kaldığını belirten hemşire S.Ç., olay ilerlemesin diye kapıyı kapatıp içeri girdiğini ancak şahsın kapıyı tekme ile kırıp içeri girdiğini söyledi. S.Ç., "Kapıda görevli hemşire arkadaşım izin vermeyince şahıs bağırıp çağırmış. Beni aradı ve durumu haber verdi ne yapayım bırakayım mı diye. Bende eğer yatan hasta yakını ise sürekli gelip gittikleri için onları tanıdığımı söyleyip gidip baktım. Eğer tanıdığım olsaydı ona durumu izah edecektim. Gittiğimde hasta yakını kim diye sorar sormaz, adam bana, o hemşire mi çağırdı seni diyerek, hakaret ve küfürler etmeye başladı. Bunun üzerine bende tekrar kapıyı kapatıp olayın uzamasını engellemek istedim. Ama adam durmadı ve kapıyı tekmeleyerek kırıp içeri girdi. Küfür ve hakaretlerine devam etti. O an orada bulunan hasta yakınları olmasa beni dövecekti. Zor kurtuldum ellerinden" dedi.
İki gün önce yine aynı ünitede nöbetçi olarak kalan hemşire S.Ç. fişi olmadığı için EMG filmi çektiremeyeceğini söylediği hasta yakını tarafından silahla tehdit edildiğini iddia etti. Son yaşanan ve ağır bir şekilde darp edilen Rabia Önal olayının ardından korku içerisinde çalıştıklarını aktaran S.Ç., artık sağlık çalışanlarının darp edilmemesini istedi.
(MY-YRT-AŞ-Y)

31.01.2013 17:18:59 TSI

Editör: Wan Haber