Düzce Üniversitesi (DÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen, "1. Ormancılık Zirvesi" yapıldı.
DÜ Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve orman endüstri mühendislerinin geleceğinin konuşulduğu zirveye Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, Divapan Anonim Şirketi Genel Müdürü Hakan Zengin, Forimeks Dış Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Uluç, Orman Mühendisleri Odası ve Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Tarık Gedik, orman mühendisleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
İki oturum şeklinde geçekleştirilen zirvenin ilk oturumunda, 'Ormancılık ve Orman Endüstri Mühendisleri'nin Kariyer Planları' adlı konuşmayı Orman Mühendisleri Odası ve Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Tarık Gedik yaptı.
Levha sektöründe orman endüstri mühendislerinin yeri ile ilgili bir konuşma yapan Divapan Anonim Şirketi Genel Müdürü Hakan Zengin ise hayat tecrübelerini aktararak öğrencilere mesleğinize önem verin çıtayı yükseltin tavsiyesinde bulundu.
Zengin, Orman Fakültesinde hayatın tüm derslerini gördüğünü belirterek önemli olan bunu hayata iyi kanalize etmek gerektiğini söyledi.
"Bir işe girmek istiyorsanız ilk olarak parasını düşünmeyin, iş tecrübesi de çok önemli" diyen Hakan Zengin, "Mezun olduktan sonra Rusya'da çalışmaya başladım fakat ne yapacağımı bilmiyordum. Ormandan sarıçam alımı ile ilgili ihale vardı. Teknik bilgime güvenerek ihaleye girdim kazandım. Fakat sonradan öğrendim ki ormanın yolu yok. İhaleye mühendis olarak girdiğim için doğru olanı yaptım. İşletmeci olarak girseydim bende ihaleye girmeye bilirdim. Bunun için iş tecrübesi çok önemli. Sonuçta ihaleyi kazandığımız ağaçları indirdik işledik" dedi.
Zengin, sanayi ile buluşmasının da Letonya'da başladığını ve burada bir fabrikanın kuruculuğunu yaptığını söyledi. Zirvenin ikinci oturumunda ise Orman ve orman ürünlerinin kullanımı özel şirketlerde ve devlet kurumlarındaki orman mühendislerinin yeri ve önemi adlı konuşmayı Hasan Türkyılmaz, Son olarak ise Forimeks Dış Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Uluç, iş görüşme teknikleri hakkında bilgi ve tecrübelerini geleceğin orman mühendisleri ile paylaştı.
Konuşmaların ardından tüm konuşmacılara Ormancılık zirvesine katkılarından dolayı plaket verildi.
(AY-UU)

06.12.2012 14:35:03 TSI

Editör: Wan Haber