Dudak denildiğinde kadınlar için ilk olarak çekici bir görünüm akla gelmektedir. Sizler de çekici ve kusursuz bir yüz hattına sahip olmak istiyorsanız dudaklarınıza küçük ve sihirli bir dokunuş ile hacim kazandırabilir ve şeklini de düzelttirebilirsiniz. Dudak dolgusu yaptırmak istiyor ama nasıl bir yöntem izleyeceğinizi bilemiyor musunuz? Öncelikli olarak gelişen teknoloji ile birlikte artık dudak dolgusunun da birden farklı çeşitlerde yapılabildiğini de belirtmek isteriz. İsterseniz kısa süreliğine bile dudak dolgusunu yaptırabilirsiniz. Vakti olmayanlar için bile sadece 10 dakikada yapılabilecek dudak dolgusu çeşitleri bile bulunmaktadır. Dolgun dudaklar her kadının hayalidir. Bununla birlikte geçici yöntemler ile evde de dudaklarınızı dolgunlaştırabilirsiniz. Ama bunlar sadece sizlere birkaç saatliğine bir çözüm verecekler ve daha sonra dudaklarınız eski dolgunluğuna geri dönecektir. Oysa biraz daha kalıcı bir çözüm arıyorsanız o zaman hem sağlığınız için de uygun olan hem de daha uzun zaman diliminde ilk günkü kalıcılığını ve dolgunluğunu da koruma özelliği olan dudak dolgusu çeşitlerini düşünebilirsiniz.

3 yıla kadar kalıcı olan dudak dolgusu çeşitleri de bulunmaktadır. Üstelik her cilt yapısına uygun olan ve kesinlikle artık alerji yapma olayını da en az seviyeye indiren dudak dolguları da son dönemlerde en çok tercih edilen işlemler arasında yer almaktadır. Bu uygulamanın ismi ise Boca uygulamasıdır. Boca uygulamasının bu kadar sık tercih edilmesindeki en büyük nedenlerden birisi de kesinlikle alerji yapmaması ve bununla birlikte 3 yıla kadar da kalıcılık sunmasıdır. Bu uygulamanın sonucunda ise dudak şeklinizi koruyarak sadece belirginleştirme tekniği ile doğal bir dolgunluk kazanabilirsiniz. Sadece lokal anestezi ile kısa süre içinde yapılan bu dudak dolgunlaştırma tekniği ile sizler de istediğiniz dolgunluktaki dudaklara kavuşabilirsiniz. Dudaklarınızın daha dolgun olması için dermal dolgu maddeleri kullanılmaktadır. Buna bağlı olarak dudak dolgunlaştırma için yapılan her uygulamada birbirinden farklı maddeler de kullanıldığı için her uygulamanın kalıcılığı da buna bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. En bilindik dudak dolgunlaştırma işlemlerinden birisi de yağ enjeksiyonudur. Yağ enjeksiyonu işlemi sırasında ise yapılan uygulamanın asıl teması kişinin vücudundan alınan yağın tekrar dolgunlaştırma işleminde kullanılması ve enjekte edilmesidir. Genellikle kalça ve karın bölgesinden alınan yağlar dudak dolgunlaştırma işleminde tercih edilmektedir.

En hızlı yapılan ve oldukça pratik bir uygulama sunan dudak dolgunlaştırma yöntemlerinden birisi de enjeksiyon yöntemidir. Dolgunlaştırma için hazır olarak bulunan solüsyonların dudakların belirli bölgelerinden enjekte edilerek istenilen dolgu hacminin elde edilmesi sağlanmaktadır. Yine lokal anestezi işlemi uygulanmadan yapılan bir diğer dudak dolgunlaştırma yöntemi de kolajen uygulamasıdır. Bu yöntem de tıpkı enjeksiyon yöntemi gibi hem oldukça pratik hem de oldukça sık tercih edilen uygulamalardan birisidir. Bu iki dudak dolgunlaştırma yönteminin kalıcılığı ise 3 ile 5 arasında değişiklik gösterebilmektedir. 

Editör: Wan Haber