Isparta'nın Senirkent ile Uluborlu'yu Yalvaç ile Şarkikaraağaç'ı birbirine bağlayan yolun duble yol olması yönündeki talep olumsuz yanıtını aldı.
Isparta'nın ilçeleri birbirine bağlayan ağların duble yol olması yönündeki talebine Karayolları olumu yanıt vermedi. Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, Karayolları Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Ruhi Sagen'e talebini iletti. Bayram, "Senirkent Yalvaç Şarkikaraağaç Uluborlu olarak bir isteğimiz var. Mutlaka o yolun duble yol programına alınması gerekiyor. O yol duble yol olduğunda Isparta turizmi de kazanacak. O bölgedeki bütün yerleşim birimleri kazanacak. Ekonomik anlamda yakıt tasarrufu sağlanacak. Keçiborlu'ya kadar olan bölüm zaten duble yol. Geride 85 kilometre'lik bir mesafe kalıyor" dedi.
Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Ruhi Sagen, Senirkent-UluborluYalvaç güzergahı yol genişletme çalışmasının Genel Müdürlükçe ihale edildiğini ama duble yol olarak planlanmadığını söyledi. Sagen, "Eğirdir Şarkikaraağaç yolunun da duble yol olması isteniyor orası da duble yol olarak planlanmadı. Ama yapılan proje duble yola göre. Tek yol yapılacak ileriki tarihte duble yola çevrilirse çok fazla sıkıntı olmayacak. Bu yıl içinde projenin ihale edileceğini sanıyorum" diye konuştu.
(FK-SÇ-Y)

11.01.2013 16:38:53 TSI

Editör: Wan Haber