Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği'nin talebi üzerine Çorlu Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından şehir merkezinde trafik akışını düzenlemek ve trafikte yaşanan aksamaların önüne geçmek maksadıyla çeşitli cadde ve sokaklara konulan dubalar Kumyol Caddesinden önce Aslan Sokağa oradan da Atatürk Meydanına uzadı.
Çorlu'nun en önemli sorunu olarak gösterilen trafik sorununa çare bulmak adına yeni çözüm yolları üreten ekiplerin hayata geçirdikleri dubalama uygulaması Çorlu'da adım adım yayılıyor. İlk olarak Omurak Caddesi'nin İstanbul kısmında dubalama yaparak hatalı parklanmaların önüne geçmeyi amaçlayan ekipler, daha sonra bu uygulamayı genişletmiş Omurtak Caddesi'nin büyük bölümüne yaymışlardı. Daha sonra Kumyol Caddesi'nde uygulanan ve Aslan Sokağa kadar uzatılan dubalama Atatürk Meydanına kadar uzandı.
Dubalamanın şehir merkezindeki trafikte hiçbir değişiklik meydana getirmediğini dile getiren sürücüler: "Duba yokken de tek şerit akıyordu duba varken de trafik tek şerit ilerliyor. Konulan dubalar yolların daralmasına neden oldu. Çorlu cadde ve sokakları araçlara dar gelirken yolları daha da daraltacak bu uygulamayı doğru bulmuyoruz" dediler.
Dubalar var diye park edilmemesi gereken bölgelerde işi olanların araç park etmeyi sürdürdüklerini belirten sürücüler: "Ne yapılırsa yapılsın bunun önüne geçilemez. Park olduğu için dubalarla daraltılan yol iyice daralıyor. Tek şerit bile güçlükle ilerliyor. Trafiği rahatlatmak maksadıyla konulduğu söylenen dubalar böylece daha da sıkışıklığa neden oluyor. Çorlu trafiğinde cadde ve sokaklara araç park edilmesini önlemenin yegane yolu yeni otoparklar yapılmasıdır" şeklinde konuştular.
(SŞ )

07.01.2013 10:29:16 TSI

Editör: Wan Haber