Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük 16 Mart'ta gerçekleştirilecek meclis ve komite seçimlerinde yeniden aday olmayacağını açıkladı. Aday olmasıyla ilgili hiç bir yasal engelin olmadığını vurgulayan Büyük, "Daha önce aday olmayacağımı açıklamıştım. Kanun değişikliğinden sonra kararımı uygulamamak etik olmaz" dedi.
SEÇİMLER 16 MART'TA
16 Mart'ta 11 grupta seçimler yapılacağını dile getiren Büyük şöyle konuştu: "Düzce kamu oyununda takip ettiği üzere DTSO'nun meclis ve komite seçimleri 16 Mart tarihinde yapılacak. Bununla ilgili genel sekreterimiz geçen hafta Ankara'ya giderek bazı bilgileri aldı ve tarih kesinleşti. DTSO'da 11 grupta seçimler yapılacak. 1. grup eğitim sağlık basın yayında 216, 2. grup inşaat faaliyetlerinde 519, 3. grup orman ürünlerinde 240, 4. grup gıda dışı imalat sanayinde 165, 5 grup çeşitli toptan ve perakende satıcılarda 195, 6. grup otomotiv sıvı ve katı yakıtlarda 238, 7. grup tekstilde 221, 8. grup gıda imalat satışlarında 428, 11. grup yol ve yük taşımacılığında 202 üyemiz oy kullanacak. Bu gruplardan 3 meclis üyesi seçilecek. Ayrıca 9. grup finans sigorta emlak faaliyetlerinde 125, 10. grup otel restaurantlar ve yemek sitelerinde 91 üyemiz oy kullanacak. Bu gruplardan da 2 meclis üyesi seçilecek."
"BELGELERİNİ ALSINLAR"
Büyük, oy kullanacak üyeleri yetki belgelerini almaları konusunda uyararak "Meclis ve komite üyelerinin seçimleri Nezih Tütüncüoğlu Bulvarındaki Düzce Anadolu Lisesi'nde yapılacak. Oy kullanmak için tüzel kişiler yetki belgelerini odamızdan alabilirler. Bir an önce başvururlarsa son güne kalmazlar böylece de yoğunluk yaşanmaz. Daha önce bu yetki belgesini almak için Vakıflar Bankası'na bir harç yatırılıyordu. Bu sıkıntı yaratıyordu. Harç olayı kalktı. Sadece DTSO Sicil Müdürlüğüne müracaat ettikleri zaman belgelerini alıp oy kullanabilirler" diye konuştu.
2 BİN 643 ÜYE OY KULLANACAK
Toplamda 2 bin 643 üyenin oy kullanacağını kaydeden Başkan Büyük, üyelere seçime kayıtsız kalmamaları çağrısında bulunarak "Bu seçim Düzce sanayisi için çok önemli. Bütün oda üyelerimiz komitelerin meclis üyeliklerinde yer almak için gelsinler başvuru yapsınlar. 2 bin 643 üyemiz oy kullanacak. Bütün üyelerimiz kendilerini yönetecek kişiyi belirlemek için oy kullansınlar. Seçimlere kayıtsız kalmasınlar" şeklinde açıklama yaptı.
"YENİDEN ADAY OLMAYACAĞIM"
Metin Büyük, seçimlerde yeniden aday olmayacağının altını çizerek "Benim önümde seçime girmekle ilgili hiç bir yasal engel yok. Şuanda iki liste yarışıyor. Biri eski Milletvekilimiz Fahri Çakır, diğer arkadaşımız da meclis başkanımız(Nusret Özsoy). Bu iki arkadaşımız yola çıkmış vaziyetteyken, iki liste şuanda seçim çalışmasına başlamışken, kanun değişti benim önüm açıldı diye benim yeniden aday olmam hem etik değil hem doğru değil. Laf ağızdan bir kez çıkar. Ben daha önce yaptığım konuşmamda kanun değişse de değişmese de bir daha aday olmayacağım demiştim. Sözümün arkasındayım. Seçilecek olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Eminim benden alacakları bayrağı daha yukarılara taşıyacaklardır" dedi.
(AY)

21.01.2013 14:24:32 TSI

Editör: Wan Haber