Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, denizcilik sektöründe yaşanan sorunları sektörün birlik içinde hareket etmesi ile çözümlenebileceğini söyledi.
DTO Şube Başkanı Ahmet Erol, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Eyiler, Meclis Başkanı Serdar Göksel, Meclis Üyesi Selim Çınarlı, Meclis üyesi Mustafa Işıldağ ve Şube Müdürü Cüneyt Koşu ile uzman Tuğba Balta ile birlikte yılın ilk haftasında Kemer ilçesinde denizcilik sektörünün sorunlarını dinledi.
Türkiz Marina Navigatör Restoran'da yapılan toplantıya Kemer Balıkçı Dernekleri ve Günü Birlik Tur Tekneleri Kooperatifi yönetici ve temsilcileri katıldı.Toplantıda, Ticari Su Üstü Sporları İşletmeleri, Su Altı Sporları İşletmeleri ile günü birlik tur tekneleri ve balıkçıların sorunları tartışıldı.
DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik içinde denizcilik sektörünün sorunlarını çözmek istediklerini söyledi. Başta Avrupa'da etkili olan dünya krizi ve çeşitli sorunlar nedeniyle Kemer'de günü birlik tur teknelerinin sezonu bir önceki yıla göre yüzde 30 daha az kazançla kapadıklarını belirten Erol, şöyle devam etti:
''Ortak ticari menfaatlerimizi kollayarak sorunlarımızı kendi içimizde bölgesel olarak çözebiliriz. Ticari kaygımız olmaması lazım. Para kazanmak ve masraflarımızı karşılamak zorundayız. Bu denizlerde birlikte para kazanacağız. Sorunları çözmek için öncelikle ortak mutabakat olmalı. Yönetmelik çalışması yapalım. İhtisas Komisyonları toplansın. Sorunları birlikte çözelim. Yönetmeliği değiştirmeye kadar gidelim. İhtisas Komisyonlarında yönetmelik taslağı çıkaralım. Sektör toplansın ortak karar versin. Deniz hepimizin sektör hepimizin. Öncelikle Sistemimizi kuralım ve sektör kendini yükseltsin. 'Kemer'de denizcilik sektöründeki sorunları birlik içinde çözeceğiz. Deniz hepimizin. Önemli olan sistemi kurmak.''
Günübirlik Tur Tekneleri İhtisas Komisyonu'nun ocak ayı sonuna kadar toplanmasını isteyen Erol, ''Sorunların arkasında bir güç olarak duracağız. Ocak ayı sonuna kadar Günübirlik Tur Tekneleri İhtisas Komisyonu toplanmalı. Yönetmelikle ilgili sıkıntıları ortaya koyalım ve yeni sezona kadar çözüm üretelim'' dedi.
DTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz da yönetmelikte ticari su sporları işletmelerine ait teknelerin ne yapmaları konusunun açık açık belirlenmesi gerektiğine dikkati çekti.
Yönetim Kurulu üyesi Serdar Eyiler ise sorunların çözümü konusunda İhtisas Komisyonlarına önemli görevler düştüğünü söyledi. Eyiler, ''Günübirlik Tur Tekneleri İhtisas Komisyonu toplanmalı ve Kemer'de yaşanan sorunları çözmeli. Komisyonlarda sorunlar tam anlamıyla tespit edilmeli ve DTO olarak sorunları çözmeliyiz. Komisyonda çalışacak olanlarda Günübirlik Tur Tekne temsilcileridir. Birlik içinde olacaksınız'' diye konuştu.
KEMERLİ DENİZCİLER
Kemerli denizcilik sektör temsilcileri de yeni dalış alanlarının belirlenmesi için yapay resif uygulamasına ihtiyaç olduğunu, Kındılçeşme mevkindeki çekek yerinin belediye imar planına mutlaka işlenmesi gerektiğini, balıkçıların bulunduğu çay içinde yeni düzenleme yapılması istendi.
Kemer Türkiz Marina Müdürü Levent Tokaç da Kemerli günübirlik tur teknelerine peşin ödemelerde yüzde 10 indirim yapabileceklerini söyledi. Tokaç, Türkiz Marina'nın Antalya bölgesindeki bazı marinalardan daha ucuz olduğunu sözlerine ekledi.
DTO Şube Başkanı Ahmet Erol, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile denizcilik sektör temsilcileriyle birlikte Kemerli balıkçıların barındığı çay ile Kındılçeşme Çekek Yeri'nde incelemelerde bulundu.
(SK-Y)

05.01.2013 14:49:11 TSI

Editör: Wan Haber