Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, yeni bir meclis anlayışı içinde yeniden başkanlığa aday olduğunu bildirdi.
DTO Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Erol yaptığı açıklamada, seçimlerin 2 Mart 2013 Cumartesi günü yapılacağını bildirdi. Görev yaptığı arkadaşlarıyla görüşerek şube başkanlığına yeniden aday olduğunu belirten Erol, denizcilik sektöründe devam eden projeleri 2017 yılına kadar tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.
Görev yaptıkları dönemde Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte çok önemli projelere imza attıklarını belirten Erol, şunları kaydetti.
''Şube Başkanlığına yeniden adayım. Yaptığımız çok ciddi projeler var. Bu projelerin bir kısmını tamamladık. Bu projeleri kamu ve özel sektör, seçilmiş yerel yöneticilerle ortak çalışarak tamamlamaya gayret ediyoruz. Amacımız Antalya'nın turizmde liderliğe oynadığı gibi denizcilik sektöründe de, deniz turizminde de Akdeniz'de lider olmasını arzuluyoruz. Amacımız bu.''
Bir takım projeleri tamamladıklarını, devam eden projeleri de 2017 yılına kadar tamamlamayı hedeflediklerini anlatan Ahmet Erol, ''Bir Antalyalı olarak kendimi Antalya'ya borçlu hissediyorum. Amacımız tüm denizcilik sektörünü kucaklayan yeni meclis oluşumuyla amaçlarımıza ulaşacağız. Denizciler hiçbir zaman tek başına olmayı sevmez. Birliktelik çok önemli bizim için. Meclisimizi de bu işin içine katarak önemli hamleler yapacağımıza inanıyoruz. Antalya'yı seviyorum. Sektörün içinde olan bir kişi olarak enerji ve zamanımı denizcilik sektörüne harcamak istiyorum. Umarım Önümüzdeki dönemde de inşallah başarabiliriz. Hiç birimiz hepimiz kadar başarılı olamayız. Gönül birlikteliğiyle çalışan grup olarak profesyonelce uğraşarak grup ritmini de bozmadan bir çatı altında el ele Antalya denizciliğini uluslar arası alanda söz edilir hale getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.
DTO Antalya Şubesinin 1988 yılında kurulduğunu belirten ve emeği geçen tüm başkan ve meclis başkanlarına teşekkür eden Erol, ''Başkan ve meclis başkanlarımıza şükranlarımızı iletmek borcumuz'' dedi. DTO'da en önemli atakların Hüsnü Çöllü başkanlığında başladığını vurgulayan Erol, şöyle devam etti:
''Bu dönemde Deniz Turizmi konsepti oluşturuldu. Deniz turizmi yönetmeliği çıkarıldı. Hüsnü beyin büyük destekleri oldu. Başkan olduğum yönetim kurulumuz döneminde de Deniz Turizmi Yönetmeliği çıkarıldı. Bu ortak bir çalışmanın ürünüdür ve bayrak tesliminin çok büyük göstergesidir.Hüsnü Çöllü başkanımız döneminde başlayan Denizcilik Meslek Lisesi'nin kendi binasına geçmesi projesi vardı. Bizim dönemimizde de Fettah Tamince Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi'nin açılışını gerçekleştirdik.''
MANAVGAT YAT YAPIM VE ÇEKEK YERİ
Manavgat Yat Yapım ve Çekek yeri projesinin de önemli olduğunu anlatan Ahmet Erol, bu projenin gerçekleşmesi için de çok büyük emek harcandığını kaydetti. Erol, "Antalya için çok büyük bir projeydi. Sektörümüzün çok büyük ihtiyacıydı. Yerin belirlenmesi ve prosederün takibini ele aldık. Hüsnü Çöllü beyin milletvekili döneminde de çok büyük desteğini aldık ve bizim dönemimizde de bu yerin tahsisi konusunda adım atmak kaldı. Bu da bizim projemizin son aşamasıydı" dedi.
Antalya'nın marina işletmeleri konusunda çok ciddi eksiklikleri olduğunu ifade eden Erol, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz'ın da çalışmalarıyla birlikte bu konuda önemli bir yere gelindiğini söyledi. Erol, şunları kaydetti:
''Yeni marina yatırımlarının yollarını açtık. Bunu kamu kurumları, kamu idareleri, seçilmiş yerel idareler ile özel sektör birlikte gerçekleştirdik. Aksu Marina projesi de ortaya çıktı. Bunun gerçekleşmesi için bir adım kaldı. En azından EXPO Antalya 2016 öncesi gerçekleşecek. Bu konuda Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'a da şükranlarımızı iletiyoruz.Demre Marinası projesi için çeşitli ziyaretler yapıldı. Sektörün ihtiyacı vardı. Bugün yarın Demre Marinası ihalesi yapılarak inşaat aşamasına getirilecek.''
LİMAN İVME KAZANDI
Antalya'da ticari limanla ilgili çok ciddi eksikliklerin olduğunu anımsatan Erol, bu eksikliklerin başında ise teçhizat ve ekipman geldiğini ifade etti. Erol, ''Global Holding Antalya limanını almasıyla liman ivme kazandı. Sorunların üzerine hep beraber gittik. 3-3.5 milyon ton olan yük kapasitesi 5 milyon tona çıkarıldı. Yükleme süreleri çok kısaldı. Cirolar çok ciddi rakamlara yükseldi. Bu ekonomiye çok ciddi katkıdır. Bunları hep beraber kol kola ortak diyaloglar yaparak gerçekleştirdik. Limanı hem özel sektör hem DTO çalışmalarıyla iyi bir duruma getirdik'' dedi.
KRUVAZİYER TURİZM
Kruvaziyer turizmi geliştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Erol, ''ALİDAŞ ile bu konuda kol kola girdik. Sektör ve temsilcilerini Ankara'da temsil ettik. Her türlü denizcilik operasyonunda Antalya bölgesi olarak özellikle davet edildik. Amacımız Antalya denizciliğinin uluslar arası alanda söz sahibi olmasıdır" ifadelerini kullandı.
ANTALYA DENİZCİLİKTE DE ULUSLARARASI SÖZ SAHİBİ
Uluslar arası toplantılarda Antalya'yı konuştuklarını ve anlattıklarını ifade eden Ahmet Erol, sözlerini şöyle tamamladı.
'' Fransa Marina Yatırımcıları ve İşletmeleri Federasyonu ile Deniz Endüstrisi Federasyonu temsilcileriyle görüşüldü. Bu federasyonların altında Fransa'nın yat yapımcıları, imalatçıları, marina işletmecileri var. Bunların direkt Antalya ile temas kurmalarını sağladık.
Antalya içinde kendi bölgesel sorunlarımız içinde kendi hamlelerimizle Antalya'nın kimseye bağlı kalmaksızın uluslar arası platformda deniz turizmi konusunda aktif hale gelmesini, diyalog ve sosyal iletişim içinde kalmasını temin ettik. Bütün bunları Antalya denizcilik sektörünün geçen dönem seçtiği meclisi ve yönetim kuruluyla birlikte, bir bütün olarak gerçekleştirdik. Şimdi de hedefimiz yarım kalan projelerimizi yeni bir meclis oluşumuyla çok daha aktif faaliyette bulunan arkadaşlarımızın da katılımıyla yine meclis çerçevesinde bunları tartışarak, desteklerini alarak yönetim kurulumuzla birlikte bunları daha üst seviyelere getirmek için emek sarf edeceğiz. Yeni seçimin Antalya denizcilik sektörüne hayırlı olmasını ve denizcilik sektörüne bereket getirmesini temenni ediyorum.''
(SK-Y)

25.01.2013 10:06:58 TSI

Editör: Wan Haber