Denizli Ticaret Odası, nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması için Mesleki Eğitim ve Beceri Kazandırma Merkezi açtı.
Denizli Ticaret Odası tarafından merkeze bağlı Irlıganlı beldesinde sanayi, ticaret ve hizmet sektörlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla kurulan Mesleki Eğitim ve Beceri Kazandırma Merkezi'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Başta tekstil olmak üzere bilgisayar, makine imalar, seracılık, jeotermal seracılık, turizm işletmeciliği gibi birçok alanda kurs verecek olan merkez, talebe göre yeni kurslar açılacak.
DTO Başkanı Necdet Özer yapılan basın toplantısında bina hakkında bilgi verdi. Binanın TOKİ tarafından yapıldığını ancak atıl durumda olduğunu belirten Özer, "Binanın önceki halini gördüğümüzde TOKİ Irlıganlı bölgesinde alışveriş merkezi olarak düşünmüş ve 2005 yılında yapılmış. Biz burayı aldığımızda birçok yer kırık döküktü. DTO yöneticileri bu binayı bugünkü haline getirmeyi başardılar. Bu binanın Denizli'ye hizmet vermesi güzel bir duygu. Binanın önündeki 3 bin 200 metre karelik alan ise Denizli Ticaret Odası Eğitim Kültür ve Geliştirme Vakıf olarak üyemize kazandırdık. İlerleyen zamanlarda arz ve talep doğrultusunda bu araziler Denizli'de farklı isimler adı altında vakfımızın bünyesinde entegre çalışma yönünde de değerlendirmeyi düşünüyoruz" dedi.
Bu binada nitelikli eleman yetişmesi için çeşitli kurslar açılacağını kaydeden Özer, "Binanın alt katı tekstil ve konfeksiyona dayalı atölye olarak düzenlendi. Bundan sonra makine tesisat bölümünün çalışmalarını başlatıyoruz. Binada 6 tane atölye, 7 tane derslik olarak Denizli Ticaret Odası Eğitim Kültür Vakfı olarak hizmet vermeye devam edecektir. Çalışmalar sonucunda başta tekstil olmak üzere bilgisayar, makine imalar, seracılık, jeotermal seracılık, turizm işletmeciliği, gelen talepler doğrultusunda kendimize yön vermeye çalışacağız. Herhangi bir sektörde bir talep varsa hem makine alımında hem de eğitimci anlamında kendimize bugünden itibaren yön vermeye başlıyoruz" dedi.
(EV-SK-Y)

29.01.2013 15:57:00 TSI

Editör: Wan Haber