Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) girişimcilere destek toplantısına katıldı.
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte TOBB-Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı Küresel Girişimcilik Programı (GEP) çerçevesinde düzenlenen toplantıya katıldı. ABD Programı hakkında bilgiler veren Başkan Özer, toplantılar öncesinde ABD Türkiye Büyükelçisi Namık Tan ile ortak bir toplantı yaptıklarını belirterek TOBB heyeti olarak Dışişleri Başkanlığı müsteşarı Madeleine Albright ile birlikte bir dizi toplantı yaptıklarını söyledi. Genel olarak karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığını belirten DTO Başkanı Necdet Özer, "Daha sonra ekonomik ilişkilerden sorumlu ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Jose Fernandez ile bir araya geldik ve Türkiye-ABD ekonomik ilişkilerini konuştuk. ABD Ticaret Odası'nı ve Türk Amerikan Birliğini de ziyaret ederek karşılıklı olarak görüşlerimizi aktardık. Çok verimli bir gezi oldu" dedi.
Türkiye'nin en hızlı büyüyen 25 şirketini seçtiklerini kaydeden TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Bu şirketleri ABD şirketleriyle bir araya getirme fırsatı bulduk. Bu konuda karşılıklı iki tarafın da yapacağı ev ödevleri var. Bu coğrafyayı bizden iyi bilen yok, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'yı bizden iyi bilen yok. Amerikan firmalarının tecrübeleri, teknik kapasiteleri ve finansman imkanları var. Bizim tecrübemizle onları bir araya getirip birlikte üçüncü ülkelerde hangi sektörlerde işbirliği yapabiliriz, buna bakacağız" diye konuştu.
(EV-SÇ-Y)

21.12.2012 17:04:37 TSI

Editör: Wan Haber