Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, kabine revizyonunu "Değişiklikler partizanlıktan dolayı" şeklinde yorumladı.
Türker, Aydın'ın Nazilli ilçesinde MHP'li Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından yaptırılan Bülent Ecevit Parkı açılışına katıldı. Açılış öncesi Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile Aydın ilindeki DSP il ve ilçe başkanlarının katıldığı yemekte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan DSP Lideri Masum Türker, bakan değişikliklerinin şeklini önemsediğini dile getirdi.
İçişleri Bakanlığı'na İdris Naim Şahin'in yerine Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na Ertuğrul Günay'ın yerine Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'na Ömer Dinçer'in yerine Nabi Avcı ve Sağlık Bakanlığı'na Recep Akdağ'ın yerine Mehmet Müezzinoğlu'nun getirilmesinin tamamen partizanlık olarak değerlendiren DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Bakan değişikliklerinin şeklini önemsiyorum. Tamamen partizanlık içerisinde bakanlar değişmiştir. Birisi yurt dışında iken haberi olmadan değişmiş, bir diğer bakan konuşma yaptığı sırada aldığı notla birlikte kırgınlık serzenişine girmiştir. Bu bakanların neden değiştiğini, niçin değiştiğini kendilerine bile açıklamayan ve dediğim dedik bir şekilde ülkeyi yöneten bir başbakan anlayışıyla karşı karşıyayız" dedi.
Bakan değişikliklerinden özellikle bir tanesini medyanın hiç gündeme getirmediğini ifade eden Masum Türker, "Bugün ilk kez ben dile getiriyorum. Sağlık Bakanının değişmesindeki temel nedenlerden birisi şuan sağlık bakanlığına yaşanan büyük yolsuzluktur. Ve bu büyük yolsuzluk dolayısıyla bakan değiştirilmiştir. Bu yolsuzluğu bakan yapmıyor ama bakan, bakanlığındaki bu yolsuzlukları önleyememiştir. Bu yolsuzlukların önemli bir kısmı da yeni sistemle özellikle özel hastanelere geçildikten sonra aynı sigortalıya hasta olmadığı halde farklı zamanlarda mevcut olan hazır bilgileri kullanılarak hastaymış gibi fatura kesilmesi sonucu Türkiye'nin hazinesi soyuluyor. Bunun yanı sıra çok yüksek fahiş fiyatlarla sağlık maddesi ihtiyaçları karşılanıyor. Esasında başbakanın sağlık bakanı değişikliğindeki nedeni oradaki yavaş yavaş ayyuka çıkmaya başlayan olayın aniden patlayarak kendi partisine zarar vermesini önlemektir. Ama başbakan bundan kaçamaz, çünkü son 5-6 yılda sağlık bakanlığında büyük yolsuzluklar söz konusu ve bugüne kadar bu yolsuzlukların üstü örtülmüştür. Ama bugünden sonra bu yolsuzlukların açığa çıkacağını düşünüyorum" dedi.
Turizm bakanının değişmesini çok önceden beri beklediğini dile getiren Masum Türker, "Çünkü turizm bakanı, başbakanın sürekli sanata karşı yönelik söylemlerinden yada sanata karşı olan fikirlere yaptığı söylemlere tavır koymuştur. İçişleri bakanının değişikliği özellikle güneydoğuda ve batıda meydana gelen gösteri olaylarında biraz daha rahatlık sağlamaktır. Çünkü İçişleri bakanlığına son 10 yılda ilk kez bakanlığın bünyesinden çıkmış bir kişi bakan olarak getiriliyor. Valilik yapmış, Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunmuş, geçmişte Mahalli İdareler genel müdürlüğü yapmış bir kişi getiriliyor. Bu biraz daha Emniyet Genel Müdürlüğü ile şuanda çeşitli şekillerde cemaat olan ve cemaat olmayanların ayrışmasının neden olduğu sorunlara el koyabilme amacı güdüyor" dedi. Turizm Bakanlığına getirilen Ömer Çelik'in de ömrünün fazla olmayacağını söyleyen Masum Türker, Çelik'in yakın süre içerisinde Dışişleri Bakanı olacağını iddia etti.
(ÜÖ-MB-Y)

28.01.2013 16:59:41 TSI

Editör: Wan Haber