DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Emeğin hakkı hep korunsun. Çünkü emeğin hakkının korunmadığı yerde ifade ve örgütlenme özgürlüğü olmaz" dedi.
Türker, Ankara Dedeman Otel'de Hizmet-İş Sendikası'nın 34. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen etkinlikte konuştu. Türker, bir kurumu kurmanın kolay olduğunu ancak o kurumun büyütülerek yaşatılmasının zor olduğunu belirterek, Hizmet İş Sendikası'nı 34 yıl boyunca hizmet vermiş olması nedeniyle kutladı. Hizmet İş Sendikası'nın varlığını, şimdiye kadar sürdürmüş olduğu gibi bundan sonra da sürdürmesinin, emeğin hakkının korunması için çok önemli olduğunu belirten Türker, "Emeğin hakkı hep korunsun. Çünkü emeğin hakkının korunmadığı yerde ifade ve örgütlenme özgürlüğü olmaz" dedi.
Türker, sendikacılığın, emek dünyasını zorlayan emperyalizmin güçlenmesi nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de günden güne zayıfladığını anlattı. Mevcut iktidar döneminde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sendikacılığın darbe aldığını, çalışanların haklarının her geçen gün zayıflatıldığını anlatan Türker, "Biz emeğin hakkının korunmasından yanayız. Bu nedenle de sendikalarla ve sendikaların her türlü etkinliğiyle yakından ilgiliyiz. Çünkü emeğin hakkının korunmadığı bir ülkede eşitlikten, adaletten ve demokrasiden söz edilemez" dedi.
(SU-ÖZ-Y)

25.01.2013 11:21:42 TSI

Editör: Wan Haber