DSP Genel Başkanı Masum Türker, emekçilerin bir araya gelmedikçe, özgürlükçü ve bağımsız bir yaşam sürdürmelerinin mümkün olmadığını belirterek, "Bu nedenle sizler de haklarınızı korumak için el ele vermeli, haklarınız için mücadele etmelisiniz" dedi.
DSP Genel Başkanı Masum Türker, Tüm Belediye ve Konut İşçileri Sendikası'nın İstanbul'da Beşiktaş Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapılan 6. Olağan Genel Kurul toplantısına katıldı. Genel Kurul'un açılışında bir konuşma yapan Türker, bir ülkede emekçilerin örgütlenmesi ve kendi haklarına sahip çıkmasının, çalışma koşullarının ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Ancak görüyoruz ki günümüzde, AK Parti iktidarı döneminde emekçilerin örgütlenmesi her geçen gün zorlaştırılmaktadır. Sendikasızlaştırma yaklaşımı, bu iktidarın özel çaba gösterdiği bir yaklaşımdır. Buna izin verilmemelidir" dedi.
Emekçilerin örgütlenmeye sahip çıkmasının, ülkenin kalkınması ve emekçilerin insan haklarına yakışır bir yaşam sürmesi bakımından büyük önem taşıdığını ifade eden Türker, bu yüzden emekçilerin örgütlenmeye var gücüyle sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Konut işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için belediyelere önemli görevler düştüğünü kaydeden Türker, şunları söyledi:
"Bu nedenle yapılacak her inşaatta, apartman ve işyeri inşaatlarında, kapıcılık yapan, binaların bakıcılığını üstlenen kişilerin sağlıklı ve iyi koşullarda yaşamaları için onlara özel yerler tahsis edilmesi zorunlu kılınmalıdır. Emekçiler bir araya gelmedikçe, özgürlükçü ve bağımsız bir yaşam sürdürmeleri mümkün değildir. Bu nedenle sizler de haklarınızı korumak için el ele vermeli, haklarınız için mücadele etmelisiniz. İnsan haklarına saygı, insanca yaşamayı zorunlu kılar. Sizler insan onuruna yakışır bir şekilde yaşamak için kendi örgütlenmenize mutlaka ama mutlaka sahip çıkmalı, sendikal haklarınız konusunda bilinçli ve duyarlı olmalısınız. Çalışanların hakları için verilmiş mücadeleden doğan Demokratik Sol Parti olarak bizler daima sizlerin yanındayız. Bunun bilincinde bir parti olarak emek mücadelenizde her zaman sizlerleyiz. Bizler emeğin en yüce değer olduğuna inanıyor, sizleri ülkemizin bağımsızlığı ve barış içinde bir toplumsal hayat için önemli bir güç olarak görüyor, emeğinize daima saygı duyuyoruz."
(ZÇ-CC-Y)

19.01.2013 13:46:29 TSI

Editör: Wan Haber