Demokratik Sol Partisi (DSP) Kuşadası İlçe Teşkilatı 9.Olağan Kongresi, Kütüphane Salonu'nda gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde Halil Değişmen yeniden DSP Kuşadası ilçe başkanlığına seçildi.
Kongrede bir konuşma yapan Kuşadası Belediyesi'nin DSP'li belediye meclis Üyesi Yusuf Güneş, "2009 yerel seçimlerinden sonra Kuşadası halkı DSP Meclis grubuna ana muhalefet görevi verdi. 7 arkadaş meclise girdik. Mecliste olduğumuz süre zarfında yapıcı muhalefet görevimizi sürdürdük. Bir konunun yanlışını söylerken doğrusunun ne olacağını da ifade ettik. Sadece yanlışı söyleyerek muhalefet yapmak bizim anlayışımıza terstir kaldı ki bazıları belediye başkanına yakınlık olarak algılayabilirler bunun adı yakınlaşma değil sorumlu muhalefet örneği vermektir. Çalışmalarımız bu şekilde devam ederken sebebini anlamadığım, benimde Kuşadası'nın da bildiği gibi 6 arkadaşımız partiden ayrılmıştır. Bu partide ilçe başkanlığı yapmış kişi AKP'de siyasete devam etmektedir. Diğer arkadaşlarımız bağımsız olarak mecliste izliyorsunuz. DSP meclis üyesi olarak benim meclisteki görüş ve davranışlarımı, eleştirilerimi bu bakış açısıyla değerlendirmenizi diliyorum. Bir yanlış, bir eksiğimiz barsa bunu çekinmeden söylemenizi bekliyorum. Söke'nin yeli, Selçuk'un yılanı Ada'nın yalanı meşhurdur. Yalanlara itibar etmemenizi temenni ediyorum. Çamur at izi kalsın siyaseti ne bize ne de başkasına yaramaz" dedi.
DSP İL BAŞKANINDAN, ESKİ İLÇE BAŞKANINA AĞIR SUÇLAMALAR
Bu arada, kongrede bir konuşma yapan DSP Aydın İl Başkanı Cemil Köroğlu, belediye meclis üyesi ve eski DSP Kuşadası ilçe başkanı Behçet Alp'e ağır suçlamalarda bulundu. " Eski ilçe başkanımız Behçet Alp belediye başkan aday adayıymış. Ondan mahalle muhtarını bırakın mahalle muhtar azası olmaz. DSP ilçe başkanlığı döneminde partiyi idare edemeyen kişi, önce partide yapmış olduğu usulsüzlükleri temizlesin, kendini aklasın ondan sonra aday adayıyım desin. İlçe başkanlığı döneminde evrakta sahtecilik, usulsüzlük, zimmete para geçirme olmak üzere 3 ayrı suç işlemiş ve tarafımca savcılığa olay intikal etmiştir. Kuşadası DSP İlçe örgütünde 012012082 makbuz numaralı, 06.01.2010 tarihli ve 01201081 makbuz numaralı 06.01.2010 tarihli gelir makbuzları kesilmiş, partiye gelir sağlanmış, ben il başkanı olarak partiyi teslim alırken, gelir-giderleri inceledim ve bu bağışların ne gelirde, ne de gider de deftere işlenmediğini tespit ettim ve konuyla ilgili 2011 7869 numaraları dosya savcılığa intikal etmiştir. Şuanda savcılık adli makamlarca gereği yapılmaktadır" diye konuştu.
Kongrede yapılan konuşmaların ardından Halil Değişmen yeniden DSP Kuşadası ilçe başkanlığına seçilirken yönetim kurulu üyeliklerine de Cem Köroğlu, Hüseyin Bulut, Namık Kemal Sarıgöz, Mustafa Barlak, İlknur Bayrak, Recep Gözetiroğlu, İlker Esenkal, Nusret Acar, Serhan Cellat ve Ezgi Hekimoğlu getirildi.
(ZH-SK-İK)

04.02.2013 17:43:58 TSI

Editör: Wan Haber