Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ve toplam 131 bin 176 kilometreye ulaşacak su iletim ve dağıtım kanallarının uzunluğu, ekvator esas alındığında 40 bin km olan dünyanın etrafını 3 seferden fazla dönmeye imkan veriyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ), son yarım asırda sadece içme suyu temininde değil, sulama suyu temininde de Türkiye'de birçok tesisi tamamladı. DSİ'nin son yarım asırda yaptığı ve proje halinde olan su iletim ve dağıtım kanallarının toplam uzunluğu dünyanın çevresini 3 seferden fazla dönüyor.
DSİ tarafından işletilen sulama alanlarına bağlı su iletim ve dağıtım kanalları ile tünellerinin uzunluğu 74 bin 176 kilometreye ulaşırken, proje ve inşaat safhasında olanların ise toplam uzunluğu 57 bin kilometreyi aştı. Toplam 131 bin 176 kilometreye ulaşacak su iletim ve dağıtım kanallarının uzunluğu, ekvator esas alındığında 40 bin km olan dünyanın etrafını 3 seferden fazla dönmeye imkan veriyor.

10 MİLYONDAN FAZLA KİŞİYE İSTİHDAM
Proje ve inşaat safhasındaki 57 bin kilometreyi aşan sulama kanalları için 47 bin 648 kilometre boru ve 9 bin 364 kilometre kanal kullanılacak. Bu rakamsa bin 565 kilometre olan Türkiye'nin en doğusu ile en batısı arasındaki mesafenin 36 katına ulaşıyor.
Su temininde Cumhuriyet tarihinin rekor rakamlarına imza atan DSİ, gerçekleştirdiği projelerle ülke ekonomisine sağladığı katkının yanı sıra bugüne kadar 10 milyondan fazla insana gerek teknik ve inşaat alanında ve gerekse de ziraat ve hayvancılık alanlarında istihdam edilebilmesinin önünü açtı.
(PS-ÖZ-Y)

29.01.2013 16:56:46 TSI

Editör: Wan Haber