Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Kayabaşı köylüleri daha önceden sel nedeniyle yıkılan köprüleri ve dere yatağına konulan büz ve dolgu ile ilgili DSİ 232. Zonguldak Şube Müdürlüğü bir açıklama yaptı.
DSİ 232. Zonguldak Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "DSİ tarafından Temmuz 2012 yılında Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından projeye uygun bir köprü yapılmasını yapıldığında da yörede yaşayan halkın ulaşımını kolaylaştıracağı gibi dere yatağında da bir tehlikeye mahal bırakmayacağı ile ilgili bir yazı yazdık. İl Özel İdaresi'den gelen yazıda, Çaycuma ilçesine bağlı 7 köyün Karayolu ulaşımı sağlayan köprünün önceki yıllarda sel nedeniyle yıkıldığını, ulaşımın özel bir firma tarafından yapılan dereye konulan bir büzün üzeri doldurularak yapılan yoldan sağlandığı bu durumun suyun yükselmesine sebebiyet verdiği için büz ve dolgunun acilen kaldırılarak eski haline getirildiği bildirildi. Söz konusu firmaya da yazılan yazılarda büzün ve dolgunun eski haline getirilmesi söylenmesine rağmen bir çalışma yapılmamış. Son olarak büz ve dolgu kaldırılarak eski haline getirilmiştir" denildi.
Çaycuma ilçesine bağlı Şeyhoğlu, Kayabaşı, Erenköy, Kalaycıoğlu, Esenlik, Pazar altı köyünde yaşayan vatandaşlar, selden dolayı daha önce yıkılan köprülerin yenisinin yapılmadığını ve imece usulü ile yaptıkları büz üzerine yapılan yolun şikayet üzerine 4 gün önce DSİ tarafından yıkıldığını iddia ederek tekrar köprülerinin yapılmasını bu çileden kurtarılmasını istemişti.
(SA-AŞ-Y)

07.02.2013 14:31:34 TSI

Editör: Wan Haber