Devlet Su İşleri (DSİ) Elazığ Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, Malatya'nın Darende İlçe Belediye Başkanı İsa Özkan'ı makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özkan, DSİ tarafından ilçeye yapılan çalışmalar için teşekkür etti. Yıllardır düzenli bir çalışma yapılmadığından zaman zaman taşkınlarında meydana geldiği Tohma Irmağı'na yapılan ıslah çalışmalarına değinen Özkan, bunun DSİ'nin ilçede yapmış olduğu en önemli hizmetlerden biri olduğunu belirtti. Özkan, "Yapılan proje zaman zaman meydana gelen taşkınların engellenmesi ve görüntü kirliliğinin de ortadan kalkması açısından önemli bir proje. Islah çalışması ve yapılacak olan köprüler için emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Bölge Müdürü Yiğitsoy ise, "Bölge Müdürlüğümüz tarafından ıslah çalışmaları içinde Tohma Irmağı üzerine iki adet köprü yapacağız. Belediye Başkanımızın önerisi üzerine birisi tarihi Nadir Köprü yakınlarına, diğeri Sunguroğlu Sanayi Sitesi'ne olmak üzere köprü yapımı için gerekli proje hazırlıklarına başlayacağız. Çalışmaların ardından en kısa zamanda köprüler yapılacak. 2011 yılında başlanan Tohma Irmağı ve Dere Yatakları Islah Projesi de devam ediyor. Çalışma gayet güzel olmuş. Tohma'nın güzelliğine güzellik katmış. Bu yıl içinde de bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.
Ziyarete DSİ Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy'un yanı sıra Bölge Müdür Yardımcısı Sami Güzel, Proje ve İnşaat Şube Müdürü Ufuk Çetintaş, Etüt ve Proje Şube Müdürü Orhan Türkmen, Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan ve AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek de katıldı.
(İHU-Y)

25.01.2013 14:02:36 TSI

Editör: Wan Haber