İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Öztürk, mesajında, 10 Ocak 1961 tarihinde 212 Sayılı Kanun ile yürürlüğe girerek, Basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarının haklarını düzenleyen ve 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kabul edilen bu özel günün hep birlikte 52. Yılının kutlandığını söyledi.
Günümüzün en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumu bir taraftan gelişen olaylar karşısında bilgilendirirken, bir taraftan da halkın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirdiğine dikkat çeken Dr. Öztürk, şöyle devam etti: "Toplumun iç ve dış olaylar konusunda en kısa zamanda doğru ve gerçekçi bir şekilde bilgilendirilmesine ve kamuoyu oluşturulmasına vasıta olan gazeteciler toplumumuzun sesidir. Ülkemizin ve Kastamonu'nun sorunlarını halkımıza aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri, idareciler olarak bize de çalışmalarımızda önemli faydalar sağlamaktadır. Ayrıca, İlimizin sosyal, kültürel, ekonomik ve sağlık alanında gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin paylaşılması ve kamuoyu tarafından sahiplenilmesinde de yerel basının katkısı büyük önem taşımaktadır.
İlimizin ulusal ve yerel basın temsilcileri, tarafsız, güvenilir ve özgür habercilik anlayışı ile üstlendiği bu görevi sorumlulukla yerine getirerek Kastamonu halkımıza önemli bir hizmet vermektedir. Bu nedenle; fedakârca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, bizlerle sürekli beraber olan, destek veren ve çalışma arkadaşlarım olarak gördüğüm değerli gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum"
(Vİ-OA-Y)

09.01.2013 13:34:03 TSI

Editör: Wan Haber