Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ali Özel, İlköğretim Bölümü'nde ABD'li 3 öğretim görevlisinin Yabancı Dil Öğretimi konusunda öğretim elemanı olarak göreve başladığını bildirdi.
Doç.Dr. Ali Özel, yaptığı açıklamada, Rektör Prof.Dr.Ahmet Karaaslan'ın göreve geldikten sonra Dumlupınar Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerin en az bir yabancı dili çok iyi bir şekilde konuşabilmesini istediğini, bu çerçevede hazırlık sınıfı uygulamasının başladığını kaydederek, hazırlık sınıflarında yabancı dil kalitesinin artırılması için Rektör Prof.Dr.Ahmet Karaaslan'ın talepleri doğrultusunda ABD'de görüşme yaptığı ABD'li öğretim elemanları Jack Eastham, Aaron Sean Kılmır ve Taryn Renee Nash'ın İlköğretim Bölümü Sınıf öğretmenliği Anabilim Dalında göreve başladıklarını söyledi.
Rektör Prof.Dr.Ahmet Karaaslan'ın yabancı dil öğretimine özel önem verdiğini ifade eden Doç.Dr. Ali Özel şunları söyledi: "Dil öğretiminin kalitesini yükseltmek amacıyla yabancı bir dil veya birden fazla dil bilmenin çağın gerekliliği olduğu, öğretmen adaylarının iş olanaklarını artıracağı, Bologna Süreci düşünüldüğünde nitelikli bireylerin yalnızca kendi ülkelerinde değil başka ülkelerde de istihdam olanaklarını değerlendirebileceği için 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Fakültemiz İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliğinde zorunlu İngilizce eğitimi verilmeye başlanmıştır. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan'ın istekleri ve yönetim kurulunun onayı doğrultusunda yaptığım girişimler sonucu, ABD vatandaşı öğretim elemanları Jack Eastham, Aaron Sean Kılmır ve Taryn Renee Nash İngilizce öğretimi ile ilgili olarak Dumlupınar Üniversitesi'nde öğretim elemanı olarak görev yapmayı kabul etmişler ve üniversitemizde İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalında öğretim elemanı olarak çalışmaya başlamışlardır. Üç öğretim elemanımız, üniversitemiz yabancı dil eğitimine önemli katkılar sağlamaktadır. Kendilerine bölümüm ve üniversitemiz adına teşekkür ederim."
Jack Eastham, Aaron Sean Kılmır ve Taryn Renee Nash, Kütahya'ya gelirken farklı düşünceler içinde biraz tedirgin geldiklerini ancak, bu tedirginliklerinin Kütahya'ya geldikten sonra değiştiğini kaydederek, "Kütahya gerçekten çok güzel, huzurlu bir kent. Dumlupınar Üniversitesi ise çok güzel mimarisi olan ve fiziki yerleşimi itibariyle çok büyük bir kampüse sahip 43 bin öğrencisi bulunan kaliteli eğitimi hedeflemiş büyük bir üniversite. Dumlupınar Üniversitesi'nde bulunmaktan ve Kütahya'yı tanımaktan mutluyuz. Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerine iyi bir yabancı dil öğrenmeleri için yardımcı oluyoruz. Biz de Türkçe öğrenmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştular.
(EFE)

29.01.2013 12:50:20 TSI

Editör: Wan Haber