DPÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Programı, 'Eğitim Bilimleri' alanında Türkiye ikincisi oldu. ÖSYM tarafından yeni yayımlanan sonuç kitapçığına göre Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Programı Eğitim Bilimleri alanında toplam 75.01 puan aldı. Açıklanan sonuçlara göre, alanda Çukurova Üniversitesi birinciliği, Dumlupınar Üniversitesi ikinciliği, Cumhuriyet Üniversitesi ise üçüncülüğü aldı.
DPÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ali Fuat Arıcı, başarıyı kazanan mezun öğrencileri tebrik etti.
Arıcı, öğrencilerinin başarılarının tesadüf olmadığını belirterek daha önce de yine aynı sınavda birincilik ve üçüncülük aldıklarını söyledi.
Doç. Dr. Arıcı, bu sonucu almalarında öğrencileriyle iyi bir iletişim kurmakla birlikteders hocalarının bir ekip halinde aynı amaca yöneldiklerinin payının olduğunubelirterek şunları söyledi: "Biz her şeyi öğrencilerimizin başarısı için yapıyoruz. Onları merkeze alıyoruz. Sürekli onların sorunlarıyla ilgileniyoruz. Günün her saatinde bizimle görüşebiliyorlar. Kişisel kütüphanelerimizi istedikleri gibi kullanabiliyorlar. Ayrıca onlar için deneme, şiir, öykü yarışmaları düzenliyoruz. Öğrencilerimizin yazı, resim ve karikatür vb. çalışmalarını yayımlamak için dergi çıkarıyoruz. Onların ilgisini çekecek konularda seminerler, söyleşiler, konferanslar düzenliyoruz. Hocalarımızı, yazarlarımızı ve şairlerimizi bölümümüze davet ederek öğrencilerimizle bir arada olmalarını, onların görüşlerinden, deneyimlerinden faydalanmalarını sağlıyoruz."
(EFE)

09.01.2013 16:56:49 TSI

Editör: Wan Haber