Dumlupınar Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi, ilk protokolünü Kütahya Belediyesi ile imzaladı.
Kütahya Belediyesi Başkanlığınca Belediye Başkanı Mustafa İça ve Dumlupınar Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi adına Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Karaaslan riskli deprem alanlarının tespiti için ilk protokole imzalarını attı.
Kütahya Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleşen protokol imza toplantısında Belediye Başkanı Mustafa İça , risk taşıyan ve 6306 sayılı risk taşıyan alanların belirlenmesi yasası kapsamında 13 bölgede 5 milyon m2 alanda 7 bin 410 konutlu bir riskli alan tespit edildiğini belirterek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat ettik.Ve bizden yetkili bir üniversite ile çalışmamız istendi.Biz bu duruma üzüldük. Neden köklü bir üniversite olan ve çok iyi yetişmiş öğretim elemanlarına sahip üniversitemizle çalışmalarımızı beraber yürütemeyelim? Biz Üniversitemiz ile beraber çalışmaktan gurur duyuyoruz."dedi. Kütahya'nın birinci dereceden deprem bölgesi içinde yer aldığını vurgulayan Belediye Başkanı Mustafa İça, "Memleketimizdeki bir üniversitede deprem konusunda ihtisaslaşma sağlanamamasından büyük üzüntü duyduk. Deprem Araştırma Merkezimizin bize belirtmiş olduğu riskli alanlar ve konutlar üzerine bizim yapmamız gereken neyse elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

"MODERN BİR ŞEHRE KAVUŞACAĞIZ"
Rektör Prof Dr. Ahmet Karaaslan, Belediye ile imzalanan deprem araştırma protokolünde şunları ifade etti: "Üniversiteler bilim üreten yerlerdir ve aynı zamanda ürettiği bilgiyi toplumla paylaşan toplumun ihtiyaç duyduğu alanlarda hizmet veren bir kuruluştur. Üniversitemiz modern şehirlerin kurulması adına üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir.1950 yıllarından beri başlayan hızlı kentleşme beraberinde çarpık yerleşmeyi getirmiştir. Bir yerleşme planı yapılmadan Köyden kente doğru göç yapılmıştır." Deprem riski taşıyan öncelikli bir ilde yaşadığımız altını çizen Rektör Karaaslan, "Şehrimizde yapacağımız çalışmalarımızla ürettiğimiz projelerle modern güzel bir şehre kavuşacağız. Deprem analiz merkezi önemli bir rol üstlenecek" dedi.

"İLK PROTOKOLÜMÜZ BELEDİYEYLE OLDUĞU İÇİN MUTLUYUZ"
Protokol imza toplantısında konuşma yapan Dumlupınar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. M. Tevfik Bayer, Yaklaşık bir senedir faaliyette olan Deprem araştırma merkezi kurulması için Belediye Başkanımız Mustafa İça, büyük destek verdi. Laboratuarlarımızı kurduk ve fiilen çalışmaya başladık. İlk protokolümüzü de Belediye ile imzalayacak olmamız bizim için büyük sevinç kaynağı. Bir senedir yaptığımız hazırlıklar sonucunda çalışmaya başlar hale geldik. Türkiye'den birkaç üniversite yetkilendirilmiştir biz de yetkili üniversite olduk." diye konuşarak belediyeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
(RD-EFE)

11.02.2013 18:05:17 TSI

Editör: Wan Haber