Demokrat Parti (DP) Yalova İl Başkanı Bahattin Sabahçı, Milliyetçi Hareket Partisi'ni (MHP) ziyaret etti.
DP'lileri MHP İl Başkanı hasan Topçular ve il yöneticileri karşıladı. Samimi bir ortamda geçen ziyarette DP İl Başkanı'nın, "Önümüzdeki günlerde MHP ile Yalova için kader birliği yapacağız" sözleri ise seçim öncesi yakınlaşma olarak yorumlandı. Sabahçı, "Biz her zaman Yalova'nın çıkarları doğrultusunda hareket ediyoruz. İlerleyen dönemde de başkanla oturup Yalova için kader birliği edeceğiz. Yalova kişi başına düşen payda 81 vilayet. Yine yatırımlarda sonuncu il Yalova. 3 büyük metropolün ortasında bir il olmamıza rağmen her alanda unutulan bir iliz. Yalova'da geleceğe yönelik yatırımların yapılması lazım. Yine Yalova'nın kimlik karmaşasından kurtulması lazım. Bütün bunları bir potada yoğurduğumuzda bizlerin Yalova için kader birliği yapmamızın ne kadar önemli olduğu daha net olarak ortaya çıkacaktır" diye konuştu.
MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular ise, Yalova'nın meselelerinin üstesinden gelinmesi için ortak bir tutum sergilenmesi gerektiğini vurguladı. Topçular, "Hangi taşın altını kaldırsak hep aynı kişiler çıkıyor. Bu kişilerin siyasi görüşleri de hiç önemli değil, zira menfaatleri bağdaştığı için birlikte hareket edebiliyorlar. Yalova için bir çivi çakmayanlar bu ilin altın yılını yaşadığını söylüyorlar" diye konuştu.
Yalova'nın turizm yatırımlarının bir kesim tarafından engellenmeye çalışıldığına vurgu yapan ve Arboretum arazisindeki otellerin bir an önce yükselmeye başlaması gerektiğini dile getiren DP İl Başkanı Bahattin Sabahçı ile Doğru Yol Partisi İl Başkanı Mustafa Pehlivan arasında da tartışma yaşandı.
"Burası Yalova açısından iş ve aş kapısı olacak" diyen Sabahçı, " Arboretumda kurulması düşünülen oteller zinciri Yalova'da istihdama önemli katkı sağlayacak. Burada 800 ile bin arasında kişi çalışacak. Ancak birileri aman benim dönemimde bu yatırım gerçekleşsin diye bu kadar önemli olan Arboretumdaki yatırıma engel olmaya çalışıyor. Yalova turizm kenti olacak diyorsak eğer turizm yatırımlarına köstek olmamak lazım. Termal ilçemizde turizm yatırımlarına bedava arazi verilirken yatırımcı önünde sürekli engel konulan bir yere neden gelsin? Yatırımını gidip sıcak suyun merkezinde yapar. Yalova'nın neden baltalanmaya çalışıldığına bir anlam veremiyorum" dedi.
Buna tepki gösteren Doğruyol Partisi il Başkanı Mustafa Pehlivan ise, "Her şey iyi de Yalova'da bu yatırımın yapılacağı tek yer arboretum arazisi midir? Yalova 17 Ağustos Marmara depremi benzeri bir afet yaşadığında bu ilin toplanma alanı kalmayacak. Yatırımı burada yapmak şart mı? Ben oraya otel yapılmasını hiç yerinde bir karar olarak değerlendirmiyorum" sözleri ile buraya yatırılacak yatırımı desteklemediğini dile getirdi.
İle yatırım getirilememesinin siyasilerin beceriksizliğinden kaynaklandığını ileri süren Topçular, "Eğer bugün Yalova'ya yatırım getirilemiyorsa bu tamamen siyasilerin beceriksizliğidir. Bugün sanayi bölgesine sanayi, turizm bölgesine de turizm yatırımının gelmesi lazım. Birilerinin ben yapamıyorsam sen de yapma yaklaşımını ortaya koymalarını çok çirkin buluyorum" şeklinde konuştu.
(SÇ-MŞ)

07.02.2013 15:06:49 TSI

Editör: Wan Haber