Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Demokrat Parti, tek aday olarak seçime giren Yüksel Üstünalp ile devam kararı aldı.
Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ilçe teşkilatları kongre öncesinde destek verdi. Kongre öncesinde faaliyet raporlarını açıklayan Başkan Üstünalp, partinin borcu olmadığını ve bir çatı altında birleşerek hizmetlerine devam edeceğini kaydetti. Başkan Üstünalp, "Yerel seçim öncesinde bu kongrenin sağlıklı bir şekilde tamamlanmasını arzuluyoruz. Eski Anavatan Partisi ile DYP'den aramıza katılan arkadaşlarımız oldu. Yerel seçim öncesinde bu arkadaşlarımızla köy ziyaretlerini gerçekleştirip halkımızla bir araya gelerek yerel seçim yatırımlarımızı DP adına yapacağız. Amacımız Lapseki'ye ve memleketimize en iyi hizmeti verebilmektir. Belediye Başkanı G. Mehmet Ekim tüm partilere açtığı hizmet binasıyla teşkilatımızın adresini belirledik. Ben kendisine tüm siyasilere göstermiş olduğu bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Bugün sandıktan çıkan isim önemli değil, önemli olan bizim o isim altında yapacaklarımızdır. Bu da yönetim kurulu ve ilçe teşkilatı arkadaşlarımızla mümkündür. Ben kendilerinden destek bekliyorum" dedi.
Daha sonra kısa bir konuşma yapan DP İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, "Çanakkale'ye baktığımızda Lapseki'nin balıkçı barınağından tutundBayramdere ve Umurbey barajına kadar hizmetler DP döneminde alınıyordu. DP döneminde yapılan hizmetler hayati önem arz ediyor. Bu hizmetleri saymaya kalksak anlatmakla bitmez. İnşallah tüm ilçe teşkilatı arkadaşlarımla bugün bu kongreyi layıkıyla tamamlayacağız" dedi.
Geçmiş faaliyet raporları onaylandıktan sonra divan başkanlığı oluşturuldu. Tek aday olarak seçime giren Yüksel Üstünalp yeniden ilçe başkanı seçildi. Üstünalp, "Bize tevdi edilen bu görevi canla başla çalışarak yerine getirmeye çalışacağız" dedi.
(MU-GD-MŞ)

16.02.2013 13:21:35 TSI

Editör: Wan Haber