İl Teşkilatı'nın Divan Toplantısı için Manisa'ya gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret etti.
Ziyarete DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Genel Başkan Vekili Fuat Kara, Genel Başkan Yardımcısı Aydın Sezer, Manisa İl Başkanı Nihat Onbaşı katıldı. Ziyarette konuşan DP Genel Başkanı Uysal, pazar gününden itibaren Manisa'da olduklarını, gittikleri illerde Valilikleri de ziyaret ederek programlarına başladıklarını belirtti. Uysal, "Hem kendi düşüncelerimizi, hem memlekete dair düşüncelerimizi milletimizle paylaşmanın gayreti içerisindeyiz. Hafızasında devlet yönetme geleneği olan bir siyasi hareket olarak da devlet millet bütünlüğünü sağlamış, devlet millet mefhumlarını sağlıklı yerli yerli yerine oturtmuş bir siyasi anlayışa sahip olarak, belirli nezaketleri de göstererek hukukumuzu yürütmenin gayreti içerisindeyiz. Bundan sonraki süreçte de siyaset yaparken sadece vazifemizi tenkit üzerinden değil, ama sorumlulukları da beraberinde taşıdığımızın bilinci içerisinde karşılıklı saygı hoşgörü içerisinde yürüterek süreci Türkiye'de yürütmenin gerektiğine inanıyoruz. Bu üslup içerisinde siyaset yapıyoruz" dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Daşöz de, siyasi partilerin demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu söyledi. Vali Daşöz, "Ülkemizde iktidarı ile muhalefeti ile demokratik olgunluğun oluşmasında, daha iyi bir yönetimin ortaya konulmasında, ülkemizi geleceğe güçlü bir şekilde taşımada, çok büyük rolleri olacaktır. Bu kapsamda toplumumuzun her kesimiyle görüşüyorlar" diye konuştu.
Daşöz, "Manisa'mız hem Antik döneme hem de Osmanlı dönemine ilişkin bir Şehzadeler şehri olması nedeniyle geçmişi, kimliği, önemli tarihi özellikleri olan bir şehrimiz. Tarım ve sanayide marka kent konumunda olan Manisa ülkemizin 7. büyük ihracatçısı ili konumunda olup, ülkemizin lokomotif illerinden biridir. Tarımda kuru üzüm ve zeytin üretiminde ilk sıralarda yer alıyor. Manisa, ülkemize örnek bir sanayi bölgesine sahip. Manisa'nın sanayide gelişmesinde uluslararası bir dergi tarafından en iyi yatırım şehri ilan edilmiş olmasının çok büyük katkısı bulunmakta. Büyükşehir olması dolayısıyla havza anlamında önemli bir konuma sahip. Manisa, otoyol projesi, hızlı tren projesi, Çandarlı Liman projesi çalışmalarının merkezinde bir il. Ege ve Marmara bölgelerinin entegresinde önemli rol almakta. Önemli ilçelerinin yanında linyite dayalı enerji, rüzgâr enerjisi ve termal enerjisi bakımından Manisa'da enerjide büyük çeşitlilik var. Bu çeşitlilik Manisa'yı tarım ve sanayinin yanında enerji merkezi haline getiriyor. Toplumun her kesimiyle el ele hedef birliği içerisinde Manisa'mızı bir marka kent yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Vali Halil İbrahim Daşöz, konuşmasından sonra DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'a içerisinde mesir macunu ve Manisa'ya özgü ürünlerin olduğu hediye sepeti hediye etti.
(YB-ERG-Y)

28.01.2013 16:03:43 TSI

Editör: Wan Haber